Hirdetés

A Magic3 készülékcsaláddal tér vissza a nemzetközi porondra a Honor

Prémium csúcsmodellként határozzák meg Huawei almárkájából újradefiniált gyártónál a típust, úgyhogy ennek megfelelő az árazás is.

George Zhao ma egy elvileg új gyártó régi embereként állt színpadra, hogy bemutassa a Honor Magic3 készülékcsaládot. Zhao már a Huawei-érában is a Honor arca volt, így aztán amikor az amerikai embargók következményeként a Huawei úgy döntött, hogy eladja a márkát, akkor nem csak Zhao, hanem még több ezer korábbi Huawei alkalmazott munkáltatója változott meg úgy, hogy formálisan nem köti a jelenlegi Honort semmi a korábbi anyacéghez. És pont ez a lényeg: a Honornak nem kell szembenéznie azokkal a korlátozásokkal és embargókkal, amelyek a Huawei elmúlt két évét annyira megnehezítették.


[+]

Nyilván lehet azt mondani, hogy a Honor egy teljesen új márka, de azért az is látszott már a bemutató alapján is, hogy rengeteg dolgot hoztak a Huawei-korszakból magukkal, rögtön a termék megnevezését. Magic és a Magic 2 is létezett, tehát nem nevezték át a csúcsmodelljüket csak azért, mert már új cégként dobják piacra. Ugyanígy magukkal hoztak egy csomó korábbi megoldást és fejlesztést, mint amilyen a GPU Turbo, vagy éppen a Magic UI, és persze az egész rendezvény körítése nagyon hasonló volt ahhoz, mint amit a Huawei csinált akkor, amikor még nem sújtották őket különböző problémák.


[+]

A Magic3 rögtön három változatban érkezik, a sima Magic3 mellett lesz Pro és Pro Plus is, ez utóbbi már 1500 eurós nyitóárat kapott, ami a specifikációk ismeretében annyira nem meglepő. Amiben minden Honor Magic3 megegyezik, az a formaterv: elöl a 6,67 inches, 120 Hz-es AMOLED panelé a főszerep, ami kapszulás formájú, dupla kameralukat kapott 3D arcazonosítással, de nem ez a lényeg, hanem a majdnem derékszögben (89 fok) lekanyarodó kijelző. Ez egyrészt roppant látványos, másrészt viszont nem olcsó és egyszerű műfaj, ráadásul a véletlen érintésekkel is kezdeni kell valamit.


[+]

Hátulról a Magic3 minden darabjának az óriási, kör alakú kamerasziget a legfőbb jellemzője, nyilván a három készülék eltér a szenzorok képességeit illetően, de a Honornál a főkamerát (ami középen van) úgy nevezték el, hogy a Múzsa szeme (ezeket tényleg nem én találom ki), körülötte pedig mindenféle aranymetszési szabályok szerint helyezték el a többi lencsét és modult. A színskála is abban a szellemben fogant, hogy napfelkelte és napnyugta körül látható árnyalatokat reprodukálja abban a fázisban, amikor a Nap 4 és 6 fokos szögben van a horizonthoz képest, ebből lett a Blue Hour színű kék, és a napfelkeltés rózsaszín (Golden Hour), de ezek mellett fehérben és feketében is elérhető lesz majd a termék.


[+]

A chipset a két drágább esetben a Qualcomm Snapdragon 888+, sima 888 került viszont "csak" a sima Magic3-ba, a RAM legalább 8 GB, de természetesen ahány régió, annyiféle kiszerelés és változat létezik. Közös azonban a 4600 mAh-s akkumulátor, a 66 wattos vezetékes gyorstöltés, az Android 11, a Magic UI 5, valamint a GMS megléte, még ha ezt érdekes módon a bemutatón nem is hangsúlyozták. A vezeték nélküli töltés 50 wattos, de ezt a sima Magic3 nem kapja meg. Szintén az alapmodellel kapcsolatos kompromisszum, hogy a másik két gép IP68-as minősítéséhez képest ez csak IP53-at tud (fröccsenő vízzel szemben ellenálló), elölről pedig hiányzik az a ToF kamera, ami a 3D arcazonosítást biztosítani tudja.


[+]

Kamerában van leginkább eltérés a három masina között. Az alap Magic3 nem kapott zoom egységet, de van egy 50 megapixeles Sony IMX766 szenzorunk főkamera gyanánt, egy 64 megapixeles monokróm szenzor (nem tudjuk, hogy miért), valamint egy 13 megapixeles ultraszéles modul. Mindehhez lézeres autofókusz dukál, valamint egy multispektrum színhőmérséklet szenzor, ezért látszik öt szenzor is hátul. A Magic3 Pro szintén 50 megapixeles főkamerát kapott, de ez már egy IMX700-as Sony szenzor, ami jóval nagyobb, mint a Magic3 megoldása. Az ultraszéles és a monokróm szenzor nem változott, de egy perszkópos zoom kamera érkezett 64 megapixellel és 3,5-szörös nagyítással. A legnagyobb durvítás nyilván a Pro Plus asztala, az IMX700 és a 64 megapixeles monokróm szenzor mellé négyszeres optikai zoom jön (továbbra is 64 megapixelen), plusz odaraktak egy nagyon durva, szintén 64 megapixeles ultraszéles megoldást is szupermakró funkcióval. És a lézeres autofókusz helyett egy nyolc nyalábos dToF egység próbálja a távolságot egzakt módon meghatározni.


[+]

A periszkópos zoom modulokban van OIS is, a főkamera mögött jelen ismereteink szerint csak a Pro Plus változat nyújt optikai stabilizációt. A Honornál ugyanakkor rámentek a videós vonalra is a logaritmikus formátummal történő rögzítéssel, az IMAX-től is kaptak valami tanúsítványt, illetve egy sereg menő effektet kínál maga a szoftver is a felvételek editálásához, amivel mozifilm jellegű eredmény születhet. Ebben Brian Mamahan segített összesen nyolcféle LUT beállítással. Azért ez érdekesnek ígérkezik a három mikrofonos hangfevétellel, az audio-zoommal és a sokféle látószöggel.


[+]

A Pro Plus változat nanokristály bevonatú kijelzőt, lézergravírozott kerámia hátlapot, 12 GB RAM-ot, 512 GB belső tárhelyet, valamint 1500 eurós árcédulát kapott. A Magic3 Pro 1100 euróért lép majd piacra, míg a széria belépőmodellje 900 eurót kóstál majd, ezek pedig azt jelzik, hogy a Honor a Magic3 szériát prémium termékként próbálja eladni és mintha kicsit a Huawei helyére próbálnának felnőni az eddig fiatalos, olcsó, bátor hívószavak helyett sokkal komolyabb hangvételű a tálalás.


[+]

A Magic3 termékek remélhetőleg jönnek Magyarországra is (ahogyan a korábban bejelentett Honor 50 is befuthat), de konkrét megjelenési időpont és hazai árazás még nincs.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés