A Razr 40 is jónak tűnik, de az Ultra tényleg ultra

A Motorola két összehajtható telefont is bemutatott, az alap Razr 40 árának duplájáért az Ultra is megvehető.

Nemzetközi premiert tartott a Motorola Madridban, itt mutatkozott be a két új Razr. Az összecsukható telefonok kialakítása hasonló, áruk, hardveres képességeik és kijelzőik azonban eltérnek, gyakorlatilag a sima Razr 40 egy megfizethetőbb belépő ebbe a kategóriába, az Ultra utónevű verzió pedig mindazt nyújtja, amire a Motorola ma ebben a kialakításban képes. Nem előzmény nélküli a két újdonság, hiszen a új generációs Razr modellek már egy ideje piacon vannak, sokáig egyetlen életképes alternatívát állítva a Galaxy Z Flip modellcsaládnak, az idei kettős viszont több szempontból is előrébb tudott lépni, rögtön azzal is feladva a leckét, hogy a gyártó kettébontotta a szériát egy középkategóriás képességű és egy csúcsmobilokra jellemző hardveres összetevőkkel rendelkező variánsra.


[+]

Az Ultrával érdemes kezdeni az ismerkedést, mert ezt lehet majd hamarabb megvenni itthon is. Az ára 499 ezer forint, ami önmagában sem rossz ajánlat, ám a Motorola itthon megfejeli azzal, hogy a vásárlók egy Okai Neon Lite rollert is kapnak mellé ajándékba. Ez az akció a készlet erejéig tart, de szolgáltatóknál is elérhető lesz. Mit tud a Razr 40 Ultra félmillió forintért? Hardveresen egy Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 képezi az alapokat 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely mellett. Az akkumulátor 3800 mAh-s (ami nem túl sok, de nyilván arra számít a gyártó, hogy a külső kijelző mérete miatt nem lesz olyan sokszor kinyitva a mobil), a töltési sebesség 30 wattos zsinóron és 5 wattos vezeték nélkül.


[+]

A Razr 40 Ultra természetesen a kijelzőkről szól. A belső megjelenítő 6,69 inches, 165 Hz-es frissítésre is képes OLED panel, amely 1400 nites pontszerű fénysűrűséget ígér. Összecsukva nincs rés a telefon két fele között, mert vízcsepp alakú zsanért használ a gyártó, ugyanakkor IP52-es védettség van, ami a semminél több. A kijelzőt ötrétegű UTG (Ultra Thin Glass) védi a sérülésektől. Az Ultra ékessége a becsukott állapotban a teljes fedlapot kitöltő, 3,6 inches, majdnem négyzetes, 1066 x 1056 pixeles, 144 Hz-es frissítésű OLED kijelző, amely körülveszi a kamerákat is. Az Android 13-ra épülő szoftver ezt a külső kijelzőt igyekszik maximálisan kihasználni alkalmazások futtatására, mehet rajta navigáció, dokumentumkezelő, zenelejátszó és szinte bármi egyéb is, hamarosan részletes tesztben mutatjuk majd be a lehetőségeket.


[+]

Kamerás fronton általában nehéz a dolga a gyártónak a kagylómobilok esetén, mert nem nagyon van hely. Ez esetünkben azzal jár, hogy van egy 12 megapixeles, optikai stabilizációval ellátott főkamera F/1,5-ös blendével, valamint egy autofókusszal is ellátott, 13 megapixeles ultraszéles modul is adott. A kinyitott telefon belső kijelzőjének tetején 32 megapixeles szelfikamera kapott helyet. Az Ultra kék és fekete színben Gorilla Glass Victussal védett hátlapot kapott, de egy spéci, magenta színű variáns is létezik (itthoni elérhetőségéről még nincs infó), amely vegán bőrből készül. A Motorola három főverziós frissítést ígér a telefonhoz.

A Razr 40 kisebb külső kijelzővel
A Razr 40 kisebb külső kijelzővel [+]

Az olcsóbb modell simán Razr 40 néven fut. Ez ránézésre is különbözik, mert a külső kijelző csak 1,5 inches, főleg értesítések kijelzésére alkalmas. A belső kijelző "csak" 144 Hz-es, 6,9 inches, ez is OLED, ez egy picit vaskosabb összecsukva, talán ezért is fért ide egy 64 megapixeles, OIS-szel megtámogatott főkamera, miközben a másodlagos szenzor papíron ugyanaz a 13 megapixeles ultraszéles, ami a drágább modellben is megtalálható. Itt Snapdragon 7 Gen 1 a hardver lelke, az akkumulátor 4200 mAh-s, ugyanúgy 30 wattos vezetékes és 5 wattos zsinór nélküli töltéssel rendelkezik, az alapmodell 8 GB RAM mellett 128 GB belső tárhelyet kínál, ám ennek egyelőre csak eurós ára van (600 euró), a hazai értékesítés majd csak júliusban lesz esedékes.

Azóta történt

Hirdetés