A OnePlus 8 Pro drágán érkezhet, jófajta esti kamerával

Hivatalos fotó és nem hivatalos árak az jövő heti bemutató előtt.

Már csak pár napot kell aludni a OnePlus 8 család jövő hét keddi bemutatójáig, ahol természetesen a meggyőző hardveré és makulátlan sebességé lesz a főszerep, ezúttal azonban biztos kimarad a Flagship Killer jelző, mert azt követően, hogy a széria ára évekig apránként lépdelt felfele, a 8. generáció árazása jócskán megdrágulhat. Az 5G modem és a hozzá tartozó extra antennák, illetve a gondosabb tervezés persze megdobja a költségeket, ahogy a szép számú kamera és a OnePlus 8 Pro emlegetett Qi töltése, illetve IP68-as védelme is, a 920 és 1010 euróra tippelt kezdőár 8/128 és 12/256 GB-os kiszerelésben viszont az egykori, százezer forint körül elkért összeg sokszorosa (326 és 358 ezer forint).

A OnePlus 8 Pro dobhatja a motorikus kamerát és a képernyőbe vájhatja ki a szelfikamera lencséjét
A OnePlus 8 Pro dobja a motorikus kamerát az IP-védelmért (forrás: OnLeaks) [+]

Nem sokkal kellemesebb a sima OnePlus 8 720 / 820 eurós emlegetett ára (255 / 290 ezer forint fenti RAM/tárhely kombinációkban), és ha a pletyka igaz, annyit kérhetnek el a nagy múlttal koránt nem rendelkező márka belépő csúcskészülékéért, mintha Samsung, Apple, Sony vagy Huawei logó virítana rajta. Ráadásul ez a modell kihagyhatja a Qi töltést, az IP védelmet, a QHD panelt, a 120 Hz képfrissítést és az igazán tuti kamerarendszert.

Éjjeli fotó ultraszéles látószögben a OnePlus 8 Próval és egy ismeretlen riválissal (forrás: Pete Lau) [+]

A 8 Próval a gyártó ugyanakkor szintet kíván ugrani, és a piac legjobb kameramobiljaival versenyre kelni. Pete Lau társalapító Twitteren osztotta meg a fenti két széles látószögű képet, amelyek közül nyilván a bal oldali készült a 8 Próval, a jobb oldali a 4032 x 3024 pixel felbontás alapján vagy valamelyik iPhone Próval, vagy egy Galaxy S20-szal. Nyilván sokkal több a részlet balra, minden bizonnyal valamiféle éjjeli mód is kivette a részét a dologból, bár az expozíció kicsit sok, a kontraszt az ideálisnál pedig kevesebb. Ítéletet persze majd csak akkor mondunk, amikor a phabletet tesztkörre elvisszük valamivel kevesebb felhőkarcoló közé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés