A Note10-zel Type-C-s füles is jöhet

Hivatalosan még nem beszél arról a Samsung, hogy a Galaxy Note10 megszabadulna a 3,5 milliméteres kimenetről, ám a pletykák már Type-C-s fülesekről szólnak.

Bátran kijelenthető, hogy előbb-utóbb kikopik az analóg 3,5 milliméteres kimenet az okostelefóniából, a kérdés csak az, hogy mikor. Az alsóbb kategóriákban még évekig megmaradhat a kis kör alakú kimenet, arrafelé például a microUSB port is tábort vert, a Samsung pedig nem ült fel a Type-C-s audiokimenet vonatra – egészen 2019-ig. A Galaxy A80 ugyanis már lehagyta a jack portot, és egyre több kémjel mutat arra, hogy a Note10 család is így fog tenni. Roland Quandt például új, aktív zajszűrős fülhallgató érkezésére számít, USB-C csatlakozással.

A Galaxy A80 már megszabadult a jack kimenettől, augusztus 7-én a Note10 család követheti

Két Qi szabványú kiegészítő is befuthat: egy telefontartó 9 wattos vezetékmentes töltéssel, illetve egy 20 wattos Qi gyorstöltő EP-N5200 kódnéven. Az első ártippek is megjöttek, az európai piacra levetítve: a Galaxy Note10 1000 eurón nyithat (325 ezer forint), a Note10+/Pro pedig 1150-en (375 ezer forint). Mindkét modell 256 GB-os tárhelyet kínálhat, továbbfejlesztett S Pen stylusszal. A bemutatóra szűk egy hónap múlva, augusztus 7-én kerül sor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés