A Nokia 7.2-t látva megdobban a Lumia 1020 rajongók szíve

Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.

Ez a Nokia már nem az a Nokia – sem jogilag, sem pedig az operációs rendszert figyelembe véve.

A Lumia 1020 hátlapi kamerája
A Lumia 1020 hátlapi kamerája [+]

A HMD Global azonban tisztában van a patinás név nagy múltjával, éppen ezért bukkantak fel az újraértelmezett Nokia telefonokon a Zeiss lencsék, a 9 nevében pedig a PureView nosztalgiát kiváltó szócska.

A Nokia 7.2 első kémfotói
A Nokia 7.2 első kémfotói (forrás: NokiaMob) [+]

Szeptember 5-én a HMD újabb gesztust tehet a régi rajongók felé: a Nokia 7.2 most a Lumia 1020-at megidéző, kör alakú hátlapi lencserendszerrel bukott le. Igaz: a legendás kameratelefon csak egy, ám annál minőségibb optikát viselt Xenon és LED vakuval megspékelve, míg a Nokia 7.2 kémfotói szimpla villanót és három kamerát lepleznek le.

(forrás: TechMesto) [+]

A főegység 48 megapixeles lehet, egyelőre ismeretlen funkciójú segédekkel megspékelve. Az ujjlenyomat-olvasó láthatóan hátul kap majd helyet, míg az előlapon a 6,2"-re tippelt kijelzőbe apró kameracsepp lóghat bele. A Nokia 7.2 Snapdragon 710-zel várható, és alighanem többedmagával mutatkozik be a német fővárosban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 7.1 - csak a matek nem stimmel

    Pont jó méretű, egyedi megjelenésű és villámgyors Android One-mobilt hozott nekünk a HMD, megvannak a kedvelt márkanevek is, de az árazásnál megcsúsztak.

  • Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

    Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.

  • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

    Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

Hirdetés