A Mi A1 Oreo frissítése áll, a Galaxy S8-é csúszik

Hirdetés

Ha a Kedves Olvasó azt gondolja, hogy 2018-ra végre gatyába rázták az érintett felek az Androidos frissítéseket, téved: a gyorsabb update-eket lehetővé tevő Project Treble még nem érezteti pozitív hatásait, és valami galiba a Google oldaláról is lehet az Android 8.0 Oreóval. Több gyártó ugyanis késlekedik a frissítés közzétételével, avagy egy sor bakival tette elérhetővé, amit tatarozni kellett. A Xiaomi Mi A1 frissítését le is állították, ami azért érdekes, mert az Android One project keretében a gyártók alig nyúlnak bele a Google vegytiszta forráskódjába, mégis sok baki maradt az oreós csomagban. A frissítés ezt követően megindult, most viszont újra leállt, egy moderátori fórumbejegyzés szerint több hiba orvoslása végett. A bejegyzés szerint az update közzététele pár napon belül ismét zöld lámpát kaphat, remélhetőleg már bugok nélkül.

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot
Remekül sikerült a tavalyi Galaxy S8 páros, ám már időszerű lenne újabb Androidra frissíteni [+]

A Samsung inkább nem sieti el az Android Oreo közzétételét, amivel egy időben egyébként a Samsung Experience felület is generációfrissítésen esik át. A bátor béta tesztelők számára előbb január 15-én, majd 17-én ért volna véget a Samsung Experience 9.0 Beta program, ám ez még bő egy hetet csúszik, így január 26-áig van lehetőségük az esetleges (és ezek szerint alighanem létező) bakikat a megfelelő csatornákon keresztül jelenteni. Első körben várhatóan a Galaxy S8, a Galaxy S8+ és a Galaxy Note8 kapja meg a 8.0-s Androidon alapuló 9.0-s gyártói köntöst, már „csak” az a kérdés, mikor.

Előzmények

  • Xiaomi Mi A1 - tisztasági fogadalom

    Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés