A Leicával készül trónfosztásra a OnePlus

Pete Lau komoly terveket szövöget, a kamerán lehet a főhangsúly az idei Never Settle mobilok esetében.

A OnePlus 3 óta nagyjából az összes Never Settle mobilt volt szerencsém kipróbálni, és a csúcskategóriás darabok rendre jó kamerákat kínáltak, se sosem kiemelkedő vagy piacvezető szettet. A fejlődés évről-évre tetten érhető, ám a képzeletbeli kamerás trón sem pihen egy helyben: a képfeldolgozás, a látószögek, a video és audiominőség folyamatosan feljebb tornázza a lécet, amit nyilván egyre nehezebb megugrani.

A OnePlus 9 állítólagos prototípusa (forrás: PhoneArena) [+]

A Xiaomi komolyan előrelépett, miután nem kevés erőforrást terelt erre a témakörre, és idén a OnePlus tehet ugyanígy, legalábbis ezt ígéri kínai nyelvű bejegyzésében Pete Lau társalapító. A vezérigazgató egyenesen trónfosztásra készül, üljön azon bármelyik telefon (mondjuk a Mate 40 Pro, ha fotókról és az iPhone 12 Pro Max, ha videókról van szó), és a MyDrivers úgy tudja: ebben a Huawei-t évek óta támogató Leica is a partnere lesz.

A OnePlus 9 és a 9 Pro Ben Geskin képzeletében
A OnePlus 9 és a 9 Pro Ben Geskin képzeletében [+]

A gyártó három modellel indíthatja az évet a OnePlus 9, az olcsóbbik 9E és a mindentudású 9 Pro személyében, az utóbbi főkamerája pedig a 48 megapixeles IMX689 Sony szenzor lehet. Nyilván rengeteg fog múlni a hardver mellett a képfeldogozáson, és ebben azért bőven van a Never Settle gyártónak fejlődési lehetősége, ami remélhetőleg összejön, mert pár év alatt megduplázódott a OnePlus csúcsmobilok ára, viszont nem lett kétszer jobb a kamerák minősége. Lau egyébként újabb célzást tett a OnePlus okosóra érkezésére a telefonok mellett.

Előzmények

Hirdetés