Csúcshardverrel és asztali móddal készül a Motorola

Jövőre az egyik Moto G Snapdragon 800-as szériából használ majd rendszerchipet, az Android 11 frissítés pedig Dex-féle asztali és tévés módot hozhat.

A Snapdragon 888 bejelentése után a Motorola Mobility is elhintette, hogy elkötelezett a Qualcomm friss mobilplatformja mellett, és bár konkrétan a vállalat elnöke nem nevezte meg a jelzett lapkakészletet, Sergio Buniac ígéri: jövőre legalább egy 800-as szériájú Moto G készülék befut.

Asztali nézet Motorola módra
Asztali nézet Motorola módra [+]

Nyilván logikus volna a 888-as Snapdragonra következtetni, ugyanakkor épp a minap pletykáltak egy Nio munkacímen futó, Snapdragon 865-ös modellről, és azért a Moto G széria a kedvezőbb áráról ismert. Úgyhogy az is lehet, hogy költségkímélési okokból inkább az utóbbi lapkára célzott a márka elnöke, de azért az Edge+ folytatása eséllyel a 888-ast kapja majd meg

Videóhívás kivetítése a tévére
Videóhívás kivetítése a tévére [+]

Akárhogy is lesz, mindeközben szorgosan készül a Motorola saját Android 11 frissítésével, melynek bizonyos készülékek esetében része lesz a brand saját variációja a rendszer asztali kiterjesztésére. Az Android egyébként már a 10-es főverzió óta  támogatja a dolgot, ám a Huawei és a Samsung is inkább saját fejlesztését használja az EMUI Desktop és a DeX személyében.

TV-s nézet nagyképernyős megjelenítőre csatlakozva
TV-s nézet nagyképernyős megjelenítőre csatlakozva [+]

Ahhoz, hogy méretes tévén és játék közben is ideális legyen a megjelenítés, az Android 11-es frissítés több Motorola esetében tévés elrendezést is felkínál majd. Bár konkrét készülékek nem lettek megemlítve, a promóciós anyagban megjelenik a Moto Edge széria, úgyhogy az jó eséllyel megkapja, és akkor minden bizonnyal a jövőre ígért, 800-as szériájú Moto G is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés