A legforróbb napokban landolhat a OnePlus Z

A gyártó visszatérése a középkategóriába még várat magára, addig a két csúcsmobilé a főszerep.

A minap publikáltuk OnePlus 8 tesztünket, és 270 ezer forint környékén nyitva nem épp a Flagship Killer jelző jutott róla az eszünkbe – és akkor a jóval drágább 8 Pro körbejárása még hátra van. Az 5G korszak persze piacszinten megbabonázta az árakat, és a potenciális eladási nehézségeket prognosztizálva a OnePlus már tavaly úgy dönthetett: a két csúcsmodell mellett bemutat egy olcsóbb változatot.

A OnePlus X 2015-ből
A OnePlus X 2015-ből [+]

Aztán jött a pandémia és a világszintű megtorpanás, úgyhogy a OnePlus 8 Lite és Z néven is emlegetett telefonból egyelőre semmi nem lett, az általában megbízható kéminformációkat szivárogtató Max J. szerint júliusban ugyanakkor bemutatkozik a OnePlus X nyomdokaiba lévő készülék. India lehet a OnePlus Z egyik legfontosabb piaca, és mivel ott épp mostanság a legszigorúbbak a pandémiával kapcsolatos intézkedések, érhető a halasztás.

A korábbi pletykák 6,4"-es AMOLED panelről szóltak 90 Hz-en és FHD+ felbontáson, 4000 mAh-s telepről 30 wattos gyorstöltéssel és MediaTek Dimensity 1000 5G-s SoC-ről, alsó hangon 8/128 GB-os változatban. A 400 fontos ár is szóba került, ami jelen árfolyamon 163 ezer forintnak felel meg, jócskán kitolva a középkategória értelmezését.

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 8 - újrahasznosítva

    Az 5G modem és az új hardver üdvözölendő, ám amíg a 8 Pro szintet ugrik felfele, a sima főként tavalyi receptből dolgozik.

  • Ezúttal tényleg maximumra tör a OnePlus

    IP68 védelem, 5G modem, Qi gyorstöltés, gördülékeny óriáskijelző és kamerafókusz – kár, hogy a tudás mellett az árazás is elszállt.

  • OnePlus X - belépés csak meghívóval!

    A kínai gyártó alaposan odatette magát, amikor az idei kisebbik modelljét elkészítette, AMOLED kijelző, korrekt hardver és microSD bővíthetőség került az öthüvelykes telefonba.

Hirdetés