Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

A jelenlegi Windows mobilok fele képes a 10-es verzió futtatására

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: AdDuplex (SlideShare)

Az AdDuplex statisztikáinak köszönhetően ismét többet tudhatunk meg a windowsos eszközökről.

Hirdetés

Az AdDuplex évek óta, havi rendszerességgel közöl statisztikákat a mobilos Windows világából, tegnap kiadták a márciusi jelentést is. Az utóbbi napok egyik legforróbb híre volt, hogy elindult a Windows 10 végleges változata, OTA frissítéssel, ám sok felhasználó csalódott a Microsoftban, lévén rengeteg olyan kütyü maradt ki a jóból, amiknél hardveres szempontból nem feltétlenül indokolt a frissítés elmaradása.

Az aktív Windows mobilok 50,4%-a alkalmas Windows 10 Mobile futtatására.
Az aktív Windows mobilok 50,4%-a alkalmas Windows 10 Mobile futtatására. [+]

Kezdetben még azt lehetett hallani, hogy az összes, Windows Phone 8.1 (Denim) rendszert futtató kütyü frissülni fog a jövőben, ám később kiderült, hogy 512 megabájt RAM-mal és/vagy 8 gigabájtnál kevesebb háttértárral esélyünk sem lesz. Ez még elfogadható követelmény, az viszont már egy fokkal nagyobb probléma, hogy a Lumia 920, 925 1020 és a HTC One (M8) For Windows sem kap frissítést, mivel a Microsoft nem tervez második hullámot. A statisztikák nyelvén ez azt jelenti, hogy az összes aktív készülék 50,4%-a kaphat Windows 10-et, miközben 49,6% marad ki.

Toronymagasan a Windows Phone 8.1 a legnépszerűbb verzió világszerte, a későbbiekben ez minden bizonnyal változni fog.
Toronymagasan a Windows Phone 8.1 a legnépszerűbb verzió világszerte, a későbbiekben ez minden bizonnyal változni fog. [+]

Nem lehetünk meglepődve azon, hogy a Windows-t futtató mobilok túlnyomó többségén, 81,1%-án fut a 8.1-es verzió, hatalmas szakadék után 7,7% a Windows 10 része, 7,4% a Windows Phone 8.0-é, a hetes változatok pedig 3,4%-nyi szeletet kapnak a tortából.

A Lumia 640 népszerűsége nőtt nagyot a múlt hónapban, de még mindig a Lumia 520-at használják a legtöbben.
A Lumia 640 népszerűsége nőtt nagyot a múlt hónapban, de még mindig a Lumia 520-at használják a legtöbben. [+]

Továbbra is a Lumia 520-at használják legtöbben, 12,1%-on áll a Windows 10-re nem frissíthető mobil. A trón legnagyobb esélyese az utódmodell Lumia 535, ami kerek 12%-ot tudhat magáénak, bronzérmes a Lumia 630, ami mellett 8,8%-os érték szerepel. A múlt havi legnagyobb növekedést a 640 tudja magáénak (6,4% -> 7,3%).

Előzmények

 • Microsoft Lumia 650 - amikor egy ablak bezárul

  Elképzelhető, hogy tesztalanyunk a Lumia család utolsó tagja, ám emlékezetes készülék helyett a 650 még mindig a Windows 10 Mobile helyét keresi az okostelefonpiacon.

 • Microsoft Lumia 950 - kiment a ház az ablakon

  Új oprendszer, új funkciók, új lehetőségek, új csúcsmodell. De az új ablak mellett még bemásznak a bogarak, bőven kell dolgozni a szigetelésen. Az viszont már látszik, hogy ha összeáll, akkor nem lesz rossz.

 • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

  Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

 • Microsoft Lumia 550 - szellőztetés, friss levegő

  A redmondiak a két csúcsmodell mellett egy középkategóriás mobilt is bemutattak, a kompakt kialakítású készülék gyors, Windows 10-et futtat, és az ára miatt nem kizárt, hogy sikeres lesz.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.