A Honor 50-nel tér vissza hozzánk is a függetlenné vált kínai gyártó

Független, önálló, nagy terveket szövő márkának mutatja magát a Honor, ehhez képest a Honor 50 kiköpött olyan, mint a Huawei Nova 9.

Prágában tartotta rendezvényét a Honor, minden egészségügyi előírás betartása mellett egy hajón ismerhettük meg azokat az új eszközöket, amelyekkel a márka visszatér nem csak az európai, hanem a magyar piacra is. Vaskos meglepetésre ugyanakkor nem számítottunk, pontosan lehetett tudni, hogy a Honor 50 lesz a legfontosabb termék, amelyet azonban már ismerünk. Egyrészt onnan, hogy Kínában már májusban bemutatták, másrészt pedig onnan, hogy nincs egy hete annak, hogy a szinte ugyanolyan Nova 9-et a Huawei leleplezte Bécsben.


[+]

A termékről tehát csak tőszavakban érdemes megemlékezni (de persze már van nálunk tesztkészülék, szóval ennél jóval bővebben is foglalkozunk majd vele), Snapdragon 778G chipset, kétféle tárhelykiosztás (6/128 GB és 8/256 GB), 120 Hz-es, 6,57 inches, az oldalélekre 75 fokban rákanyarodó kijelző, 66 wattos gyorstöltés, 4300 mAh-s akkumulátor, 108 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles modullal, valamint 2-2 megapixeles makró és mélységszenzorral. Kinézetre, tömegre és szinte minden komponens kapcsán megegyezik a Nova 9-cel, egyedül a főkamera felbontása tér el.


[+]

De a lényeg nem ez, hanem inkább az, hogy a Honor márkát nem sújtják mindenféle embargók és korlátozások, tehát teljes Google-csomaggal és 5G képességekkel érkezik Magyarországra is novemberben, az olcsóbb kiszerelés ára (189 900 forint) pedig fillérre annyi, mint amennyit a Huawei kér el a testvérmodell kapcsán. A RAM és tárhely kapcsán többet nyújtó modell ára pedig 219 900 forint lesz mifelénk.

Nyilvánvalóan adódik a kérdés, hogy ha a Huawei és a Honor kerek egy éve különvált, akkor mégis hogyan lehetséges az, hogy szinte bitre ugyanolyan készüléket dobnak piacra, noha a szoftverezettség eltér. A Honor regionális vezetőjének feltett kérdésre azt a választ kaptuk, hogy ezeknek a termékeknek a fejlesztése még akkor kezdődött el, amikor a Honor és a Huawei ugyanazon cég márkái voltak, ráadásul a Honor 50 már májusban piacra került Kínában, tehát mindössze 6-7 hónapja volt a Honornak arra, hogy a megkezdett koncepciót véglegesítse. Alex Wang Xi azt is hozzátette, hogy ha a Honor 50-et eldobják és a nulláról kezdenek egy új modell fejlesztésébe, akkor csak jövőre tudtak volna visszatérni a piacra, még ha ennek a mostani modellhasonlóságnak adott esetben nem annyira jó az optikája. Erről a témáról bővebben beszélünk majd a Mobilarena Magazin következő epizódjában, mert mind a Huawei, mind pedig a Honor illetékeseinek feltettük a kérdéseinket.


[+]

A Honor 50 három színvariációban lép piacra, a sima fekete és a smaragdzöld mellett egy csillogó, kristályszerű hátlappal ellátott verzió is a boltokba kerül, az értékesítési dobozban pedig benne lesz a 66 wattos töltőfej is.


[+]

Kistestvért is kapott a termék, a Honor 50 Lite-nak is létezik a Huawei berkein belül párja, ami a Nova 8i. Ez egy 6,67 hüvelykes, meglehetősen kijelződomináns termék 64 megapixeles hátlapi főkamerával, 66 wattos töltéssel, 4300 mAh-s akkumulátorral, Snapdragon 662-es chispettel, 6/128 GB-os kapacitással és 109 900 forintos árcímkével. Ez a modell is érkezik hozzánk tesztre, természetesen ezen is megtalálható a komplett Google ökoszisztéma.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés