IFA 2019: Ha nem tablet, akkor Google Assistant

A Lenovo két, általuk Smart Tablet kategóriába eső terméket is bemutatott, egyik jobb, mint a másik. Mert az egyik olcsó, a másik nem.

A Lenovo berlini eseményén a két új Motorola (és számos notebook) mellett a táblagépes vonalat sem hanyagolta el. Mindenféle kutatások alapján (értsd: megkérdeztek egy sereg embert) arra jutottak, hogy egy átlagos tablet tulajdonos a készülék használatát követően valahová csak ledobja a gépet, aztán amikor pár nap múlva esetleg megint nyomkodná otthon, akkor általában töltőt kezd el keresgélni. Kivéve, ha iPad van nála, mert az nemigen merül készenléti állapotban - de ezt csak mi tesszük hozzá.

Viszont a fentiekből jött az ötlet, hogy miért ne lehetne akkor is hasznosítani a tabletet, ha éppen nem tartalmat fogyasztunk rajta? Ezért már korábban bemutattak egy olyan masinát, amin az Amazon Alexa figyelt (Smart Tab M10), ha épp nem nyomkodtuk, most pedig két olyan géppel bővült a lista, ahol a Google Home Assistant ambeint módja aktivizálódik, miután a terméket a helyére visszaraktuk.

Lenovo Smart Tab M8
Lenovo Smart Tab M8 [+]

Az olcsóbbik tablet neve Smart Tab M8, ebből fakadóan 8 hüvelykes képátlóval rendelkezik és finoman szólva sem egy erőgép, de arra valószínűleg elég, hogy az ember netezgessen, videóz nézzen rajta, aztán a csinos kis állványra visszatéve otthoni asszisztensként használja a készüléket. Egy MediaTek A22-es chipset hajtja a gépet, van hozzá 2 GB RAM, ez nagyon az alsó polc manapság, a kijelző felbontása is csak 1200 x 800 pixeles, de a 120 dolláros ár mindezt megmagyarázza.

Lenovo Smart Tab Yoga
Lenovo Smart Tab Yoga [+]

A komolyabb gép neve Yoga Smart Tab, ez egyrészt ki is néz valahogy, másrészt tud néhány extrát. A hosszanti oldalak közül az egyik hengerszerűen megvastagodik, ami miatt a Lenovo szerint könnyebben meg lehet tartani tartalomfogyasztás közben, asztalra rakva pedig jobb így gépelni rajta, hátulról pedig előhajtható egy támaszték, ami nem csak arra jó, hogy megáll a saját lábán is a Yoga, hanem ennél fogva fel is lehet akasztani a falra.

Lenovo Smart Tab Yoga
Lenovo Smart Tab Yoga [+]

A Yoga Smart Tab 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200 pixeles felbontású kijelzőt hord magán, egy Snapdragon 439-es chipset hajtja meg, 4 GB RAM-ot kapott, hátulra 8, előre 5 megapixeles kamerát, 7000 mAh-s akkumulátort, valamint ebben a megvastagított részben elég komoly hangkeltő is elfért, kettő darab, 2 W.os JBL hangszórót ültettek bele, ami önmagában is elég lehet ahhoz, hogy zenével megtöltsön egy átlagos szobát. Viszont 250 dolláros árával kétszer annyit kérnek érte, mint az M8-ért.

Sajnálatos módon az az általános tapasztalat, hogy a Google Assistant szolgáltatását komolyabban integráló eszközök hazánkban nem szoktak forgalomba kerülni, egyszerűen azért, mert a keresőóriási hangvezérlésen alapuló megoldása nem ért magyarul.

Azóta történt

Hirdetés