A fényerő sínyli meg a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót?

Hirdetés

Elég csak rátelepedni a Galaxy S8 nyomásérzékelős, taptikusan visszajelző, virtuális home gombjára, és világossá válhat: több funkciót szántak neki, mint amit végül megkapott. Már a télen hallani lehetett, hogy a Samsung megpróbálja ide, azaz a képernyő alá helyezni az ujjlenyomat-olvasót, ám ez végül technikai akadályokba ütközhetett, és vélhetőleg a Galaxy Note8-ra sem áll majd a technológia tömeggyártásra készen.

A fehér pötty jelöli, hol okoz állítólag fényerő-elváltozást a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó
A fehér pötty jelöli, hol okoz állítólag fényerő-elváltozást a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó (forrás: Weibo) [+]

Az AndroidHeadlines úgy hallotta, a legfőbb gondot nem is feltétlenül a technológia maga, hanem az AMOLED kijelzővel való párosítás jelenti. Konkrétan arról van szó, hogy a szenzor környékén a panel világosabb, és a Samsungnak nehézséget okoz a fényerő kiegyenlítése. Ugyan még mindig hallani olyat, hogy a Samsung megoldja a dolgot a Note8 startjára, a forrásoldal szerint reálisabb a 2018-as beépítés, a Galaxy S9 megjelenésére. Ami az S Pennel szerelt phabletet illeti, egyes források augusztus elejére, mások a legvégére, közvetlenül az IFA elé várják a bejelentést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés