A 8.1 először, a Nokia sokadjára dominál Windows Phone-on

Megérkeztek az AdDuplex legfrissebb adatai, amelyek a Windows Phone operációs rendszer verzióinak és partnereinek a részesedését vizsgálta meg. A legfontosabb hír talán az lehet, hogy a friss, 8.1-es verzió immáron a legnépszerűbb főverzió, beelőzve a Windows Phone 8 részesedését a platformon, és várhatóan hamar a Microsoft mobilos rendszerének domináns szereplője lesz.

Ami a gyártókat illeti, aligha meglepetés, hogy a Windows Phone piacon továbbra is a Nokia az úr, 20 ilyen készülékből 19-en a finnek márkajelzése olvasható. A legnépszerűbb modell a kedvező árú Lumia 520, de a Lumia 625 és 630 is tekintélyes hányadát tudhatja magáénak az összes ilyen készülék között. Az AdDuplex ugyanakkor megjegyzi, hogy a legkisebb gyártók egyre több Windows Phone alapú készüléket értékesítenek, még ha ez az összes eladás diagramján nem is mutatkozik meg, egyelőre.

Azóta történt

  • Rövidesen minden kiderül a Windows 10-ről

    A Microsoft januárban mutatja be a telefonokra, táblagépekre és számítógépekre szánt operációs rendszerének minden új szolgáltatását.

  • Lava Iris Win1 – filléres maximalista

    Négymagos processzort, 3G modemet, két kamerát és egy gigabyte operatív memóriát kínál a Lava Mobile húszezer forintnak megfelelő áron debütáló kétkártyás Windows Phone 8.1 mobilja.

Előzmények

Hirdetés