Hirdetés

A 240 wattos töltő megjött, a GT Neo 5 még nem

Bemutatta rekorder töltéstechnológiáját a Realme, az első telefon, amelyik majd használja, színfalak mögött maradt.

A kínai gyártók, és azokon belül is a BBK Electronics cégcsoport veszi a legkomolyabban a mobilos gyorstöltés műfaját. Anno az egy tőből fakadó Oppo VOOC és OnePlus Dash Charge hozott olyan nagy teljesítményű energiaátvitelt a telefonok közé, amit sok évvel később néhány gyártó ma is megirigyelne, és a márkatárs Realme is villantott érdekességeket.

A GT Neo 3 150, a GT Neo 3 80 watt és a GT Neo 3T
A GT Neo 3 150 watt, a GT Neo 3 80 watt és a GT Neo 3T [+]

A GT Neo 3T 150 wattos variánsa ugyan itthon nem került forgalomba, külföldön viszont negyedóra alatt végzett a teljes töltéssel, és a féltestvér Oppo prototípus formájában már tavaly jelezte: idővel a 240 watt lehet az új sztenderd. Ezt az idő most elkövetkezett: a Realme az első gyártó, amely csúcsra járatva 20 V / 12 A paraméterek mellett és 98,5%-os hatékonysággal tölt egy mobiltelefont Type-C porton, és az 1600 ciklus garancia is megvan, azaz elvileg ennyi teljes töltést bír ki a telep, míg használhatatlanná válik, aminek a szintjét általában 80%-os kapacitásra visszaesve szokták meghúzni.


(forrás: Realme) [+]

A tartósság mellett a biztonság is főszempont volt, így a dupla GaN komponenseket használó töltőfej mellett az új 21AWG jelölésű, 12 amperes töltőkábel is most debütált, és a tartozékok, illetve a telefon oldaláról is számos lépcsőfok garantálja, hogy az elképesztő teljesítmény ne okozzon se az eszközben, se az emberben kárt. Ennek csak a mobil oldaláról 13 hőszenzor és grafénalapú hőelvezetés a része, de a kábel és az adapter is kapott biztonsági megoldásokat. A gyorstöltő például tűzálló anyagból készül és átesett 13 napos, folyamatos tesztelésen, amelynek része volt 85 fokos és 85%-os páratartalmú környezet.


OnLeaks / SmartPrix [+]

Az első 240 wattos töltővel szerelt Realme az ígéretek szerint hamarosan befut, és a Realme elhintette az egyébként is kiszivárgott infómorzsát, miszerint a GT Neo 5 kapja meg – a Neo 4 a tetrafóbia miatt kimarad. Akárcsak elődje, az újdonság is két változatban várható: a szerény 150 wattos töltővel szerelt nagyobb telepet, a 240 wattos pedig nagyobb töltésteljesítményt kínálhat, a bemutatóra pedig februárban kerülhet sor Kínában.


OnLeaks / SmartPrix [+]

A telefon FHD AMOLED panellel várható a 6,7"-es és 144 Hz-es fajtából, 1240 x 2772 pixel felbontással. 150 wattos variációban a MediaTek Dimensity 8200, 240 wattos kiszerelésben pedig a Snapdragon 8+ Gen 1 hajthatja meg. A jóformán teljes értékű csúcskészülék paramétereivel érkező GT Neo 5 a szokásos módon kamerában húzza meg a nadrágszíjat: a pletykálók jófajta, optikailag stabilizált 50 megapixeles, ám túlzottan szerény, 8 megapixeles ultraszéles egységről suttognak és a zoomkameráról hallgatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés