Máris a világpiacra szabadul a leggyorsabb töltéstechnológia

Már ebben a hónapban világszerte elérhető lesz a 240 wattos gyorstöltés, de nem biztos, hogy a Realme GT Neo5 240W formájában.

A Realme néhány órája mutatta be a GT Neo5 240W-t, ami azért a 240 wattos töltésteljesítményen kívül is fel tud mutatni ezt-azt, például infra vezérlőt, de nyilvánvalóan az extrém gyors töltés és a teljesítményéhez képest konszolidált méretű GaN (gallium-nitrid) adapter lopja el a showt a felső kategóriás hardver és a remek dizájn elől. A gyártó a bemutató során bejelentette, hogy a jelenleg elérhető leggyorsabb töltéstechnológia már februárban piacra kerül világszerte.

De nem a GT Neo5 formájában. Az első készülék Kínán kívül, ami ekkora teljesítményre képes, a GT 3 lesz. Nem lenne alaptalan feltételezni, hogy rohamtempóban, de csak szimplán átbrandelik a most bemutatott modellt, de a GT és a GT Neo sorozat esetében ez kivételesen nem jellemző gyakorlat, főleg, hogy mindkét szériát forgalmazza a gyártó például itthon is, úgyhogy érdemes inkább a Realme GT 2 utódjára számítani, ami ezek szerint 4600 mAh kapacitású telepet, 12 amperes töltőkábelt és 240 wattos gyorstöltést kínál majd, vélhetően szintén a tavalyi csúcszettel (Snapdragon 8+ Gen 1) megspékelve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés