4000 mAh-s akkumulátort kapott a Galaxy S7 Active

A Samsung zászlóshajójának ütésálló kiadása 5,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és több ponton is erősödött a korábbi modellhez képest.

A Samsung hivatalosan is lerántotta a leplet az idei évre szánt zászlóshajók ellenállóbb változatáról, mely a Galaxy S7 active nevet kapta. A mobilnak egyetlen hibája van (legalábbis a hazai felhasználók szemszögéből), hogy egyelőre kizárólag az amerikai AT&T szolgáltató kínálatában lesz elérhető. A telefon minden téren a csúcskategóriát képviseli, az előlapra például egy 5,1 hüvelykes, QHD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontású Super-AMOLED megjelenítő került. A dél-koreaiak újdonságának egyik legnagyobb vonzereje, hogy az IP68 védettségen felül (a porállóságon kívül a másfél méter mély vízben fél órán keresztül bírja) ütésálló is, a gyártó szerint minden belső sérülés nélkül tűri a 150 centiméterről sík felületre történő leejtést.

Már a Galaxy S7 és az S7 edge is a korábbi modelleknél jóval méretesebb akkumulátort kapott, az S7 active még társait is legyőzi, hiszen egy 4000 milliamperórás teleppel szerelték fel, és mivel az előd komoly üzemidő eredményeket ért el a teszteken, valószínűleg az idei termék lesz az új bajnok (legalábbis házon belül). A gyártó büszkesége a Galaxy Active sorozat első tagja, ami már ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik, ezt integrálták a home gombba, amit a fizikai kialakítású vissza és alkalmazásváltó billentyűk fognak közre.


[+]

A hardverre nem lehet panasz, ám nem Exynos, hanem Snapdragon lapkát szereltek a burkolat alá, méghozzá a 820-as variánst, aminek munkáját 4 gigabájt RAM segíti, az adatok pedig a microSD-vel bővíthető 32 gigabájtos adattárolóra menthetők. Az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszert futtató, TouchWiz felülettel ellátott mobil 12 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik, és homokarany, zöld, valamint titánszürke színekben lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés