A Samsung kiáll az S7 active IP68-as védelme mellett

A Samsung Galaxy S7-tel és S7 edge-dzsel a Samsung visszahozta a por- és vízállóságot az S famíliába, és azt többek között a Consumer Reports csapata is letesztelte. Mind a lapos képernyős, mind pedig az ívelt kijelzős S7 átment azon a harminc perces teszten, amelyben másfél méteres vízmélységnek megfelelő nyomást szimulálnak egy tartályban. Az IP68-as védelemmel felruházott két készüléknek ezt a gyártó specifikációja szerint is ki kellett bírnia, és ugyanez a minősítése a terepre szánt, egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható S7 active-nak is. Csakhogy az IP68-as és a MIL-STD-810G védelemmel felszerelt, másfél méteres zuhanásoknak is ellenálló modell beázott a fenti teszten (a kijelző elkezdett vibrálni és pára megjelent a két kameralencsén belül), és miután a Consumer Reports egy másik S7 active esetében is ezt tapasztalta, a QHD kijelzős okostelefon nem kapta meg a vásárlásra javasolt minősítést.

A Samsung először azt írta egy közleményben, hogy „a Galaxy S7 active az egyik legellenállóbb telefon, amit piacra dobtak, komolyan ellenáll a karcolásoknak és IP68-as minősítéssel rendelkezik. Elképzelhető, hogy akad olyan hibás darab, amely nem annyira vízálló, mint kellene lennie” – majd azzal folytatta, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. Végül a következő közleményt publikálta: „A Galaxy S7 active szigorú tesztek során esett át, hogy az IP68-as minősítésnek bizonyosan megfeleljen. A Samsung kiáll emellett a vízállósági szabvány mellett és kicserél minden olyan S7 active készüléket az alapvető garanciális feltételeknek megfelelően, amelyek beáznak.”

Előzmények

  • Galaxy blog: Ötvenszer esett orra az S7 Active

    A por-, víz- és ütésálló S7 Active nem kerülte el a manapság igen népszerű törésteszteken való részvételt. Vajon hány kijelzővel történő becsapódást bír ki a masina?

  • 4000 mAh-s akkumulátort kapott a Galaxy S7 Active

    A Samsung zászlóshajójának ütésálló kiadása 5,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és több ponton is erősödött a korábbi modellhez képest.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés