3D Touch oda, Touch ID vissza?

Érdekes pletykák gyülekeznek az idei és a jövő évre várt iPhone-ok kapcsán, amelyek az előlap elemeit és a hátlapi kamerákat is érintik.

Odébb van még az iPhone 11 munkacímen emlegetett Apple telefonok őszre várt premierje, a dizájnt és a tudáslistát mindenesetre már bizonyosan rögzítette Cupertino, így a vitatható esztétikai értékkel bíró, tripla hátlapi kamerarendszer is egyre esélyesebb a csúcsvariációk esetében. Nem csak hátul várhatók változások: a PhoneArena úgy tudja, az évek óta a rendszernavigáció részét képező 3D Touch nyomásérzékelést Haptic Touch rezgéses visszajelzés váltaná minden modell esetében. Az LCD kijelzős iPhone XR ezt már tavaly meglépte: ott extra opciókért a képernyőt nem erősen, hanem hosszan kellett lenyomni, amire rezgéses válasz érkezett. Állítólag a további képernyőarány-javításért idén erre minden Apple mobil áttér.

Az iPhone 11 nem hivatalos renderképe
Az iPhone 11 nem hivatalos renderképe (forrás: OnLeaks / CashKaro)

A 3D Touch tehát odalehet, ám visszatérhet a Touch ID ujjlenyomat-olvasó modernizált, képernyőbe épített variációban. Erre korábban egyébként már egy formatervezési minta is célozgatott, igaz: a tippek szerint a váltás csak a 2020-as, iPhone 12-es család esetében fog bekövetkezni. A felmérések szerint egyébként sokan még mindig nem barátkoztak meg a Face ID-vel (és nyilván a méretes noccsal), plusz a megjelenítő mögé helyezett ujjlenyomatos szenzorok egyre kiforrottabbak. Szintén 2020-ban érkezhetnek az 5G-s iPhone-ok, Intel helyett ugyebár Qualcomm modemekkel.

A idei modellekre visszatérve: az iPhone 11 és a 11 Max 120 fokos látószögű kamerával bővítheti trióvá a normál + 2x-es zoomrendszert. Méretesebb lehet minden modellben a telep, illetve bemutatkozhat a vezetékmentes visszatöltés. Ami az iPhone XR folytatását illeti, amit iPhone 11R néven is emlegetnek: ez a variáció dupla hátlapi kamerával, a főmodul mellett zoomegységgel érkezhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés