Visszatér az iPhone-os Touch ID?

Egy frissen megnyert szabadalomból következtethetünk arra, hogy nem engedte még el teljesen a mobilos ujjlenyomat-olvasót az Apple.

Hirdetés

Sokan érezhették a csalódottságot, amikor kiderült, hogy a tizedik évfordulóra készült iPhone X a korábbi pletykákkal ellentétben nem kapott kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasót, és kizárólag az arcfelismerő rendszerre épít. Mára már az androidos szegmensben teljesen egyértelmű és kedvelt megoldássá vált a kijelző alatti ujjlenyomat-szenzor, noha az egyszerű, optikai megoldás jóval kevésbé látszik hatékonynak és gyorsnak, mint a korábbi, különálló szenzorok, éppen ezért várjuk rendkívüli módon a következő generációs technológiákat.

Több forrásból is lehet már arról hallani, hogy az ultrahangos megoldás lehet jövőbemutató, számos gyártó és beszállító készül már ilyesmivel, és most úgy tűnik, hogy az Apple is efféle irányba haladna, legfrissebb szabadalmuk pont egy hasonló képalkotó rendszert ismertet, amely a felszínre helyezett nagy felbontású kép, például ujjlenyomat térképezésére szolgál. Az akusztikus jelátalakító az elektromos jeleket mechanikus energiává alakíthatja, vagy fordítva. A mechanikus hullám lesz a kijelzőn elhelyezett ujj, amelyet ezután elektromos jellé alakítanak át. Kíváncsian várjuk, hogy a rendszer tényleg iPhone-okba kerülhet-e majd, a skiccek alapján mindenesetre elég nagy erre a valószínűség.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés