360 fokos kamerával jön Andy Rubin mobilja?

Andy Rubin volt az Android Inc. egyik alapítója még azelőtt, hogy az az operációs rendszerben érdeklő Google kötelékébe került. Rubin itt rangidős alelnökként a zöld robotos rendszer fejlesztésével és felügyeletével foglalatoskodott 2013-ig, amikor új projectek után nézett a keresőóriás kötelékein belül, majd 2014-ben azt is elhagyva.

Ezt a képet osztotta meg pár hete Andy Rubin
Ezt a képet osztotta meg pár hete Andy Rubin (forrás: PhoneArena) [+]

Rubin most az Essential nevű okostelefonos startup egyik kulcsfigurájaként tevékenykedik, és a május 30-ára ígért első bemutató előtt megosztott egy képet, amelyen egy Xiaomi Mi Mix-szerű ketyere volt látható, minimális képernyőkávákkal. Ez pillantható meg feljebb, alább pedig a legújabb Essential Tweet.

Bár csak a készülék körvonalai láthatók, a tetején mintha egy 360 fokos, azaz a teljes tér rögzítésére alkalmas kamera pihenne. Ez nem volna meglepő, mert valamilyen AR/VR vagy 360-as projectre célzott már korábban Rubin. Azt viszont nem tudni, hogy az Essential telefon maga rendelkezne-e ilyen kamerával, vagy egy hozzá csatlakoztatható kiegészítőről van szó. 30-án, azaz kedden kiderül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés