1 millió dolláros hiba

Az Apple soha nem kínált még ekkora összeget biztonsági kockázat feltárásáért, persze nem is egyszerű hibajelentésről van szó.

Az Apple által tett 1 millió dolláros felajánlás eddig a legnagyobb, amit egy cég a hekkerek elleni védekezés érdekében felajánlott a kiberbiztonsági szakembereknek, de tulajdonképpen bárkinek, aki képes anélkül elérni egy iPhone kerneléig távolról, hogy a felhasználó ehhez semmivel nem járult hozzá. A Las Vegasi Black Hat biztonsági konferencián az Apple többféle jutalmat is felajánlott, a különböző súlyú és jellegű problémák feltárásáért.

Az Apple dollárban kifejezhetően igyekszik biztonságossá tenni a készülékeit.
Az Apple dollárban kifejezhetően igyekszik biztonságossá tenni a készülékeit. [+]

Sőt, még  olyan módosított készüléket is biztosítanak a projektekhez, amelyekben néhány biztonsági intézkedést eleve kiiktattak. A legmagasabb jutalom egyébként eddig 200 ezer dollár volt olyan hibák jelzéséért, amelyek szoftverfrissítéssel orvosolhatóak. Nem ritka, hogy a leghatékonyabb hekkelési technikák akár két millió dollárt is megérnek annak, aki adatokhoz szeretne hozzáférni, az Apple által felkínált összeg is ebben a ligában játszik, csak fordított céllal. A cupertinóiak védeni próbálják az eszközöket az ahhoz hozzáférni kívánó, megbízott cégektől.

Az etikus hekkerek segíthetnek a gyártóknak megvédeni a felhasználókat. Nyilván nem puszta szívjóságból teszik.
Az etikus hekkerek segíthetnek a gyártóknak megvédeni a felhasználókat. Nyilván nem puszta szívjóságból teszik. [+]

A Reutersnek az izraeli NSO nyilatkozott a témával kapcsolatban. A magánvállalat hekkelési technikákat árul kormányzati ügyfeleknek. A cég állítása szerint az NSO csoport kizárólag a terror és a bűncselekmények megelőzése és kivizsgálása céljából biztosít technológiát a hírszerző és bűnüldöző szervek számára. De, hogy ezen kívül milyen egyéb célra lehet, vagy használják fel a megrendelők az eszközöket, azt nyilvánvalóan nem tudja ellenőrizni a fejlesztő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Újabb infók érkeznek a következő iPhone-szériáról

    Az új modellek az Apple A13 SoC-t kapják meg, újdonságaik közt fog szerepelni a széleslátó kamera és a 120fps-képes slo-mo szelfik is.

  • Ilyen lehet az iPhone XI

    Rendervideó, 3D nyomat és öntőforma is felbukkant az idei iPhone-ról, ami még nem kap 5G modemet. Az iPad-et 2021-ben szerelhetik fel ilyen egységgel.

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés