Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snots

    tag

    válasz szabog4 #7195 üzenetére

    Konkrétan a viewport megjeleítésben nem sokat nyersz vele, az sajnos nem ilyen dolgokon dől el, annyira jól pedig a Quadro kártyák sem teljesítenek (10x-es áron) mint azt sokan gondolják, bőven lehet ezzel kapcsolatban youtube videókat találni, ahol 5-6-700 ezres kártyákat fektetnek meg. A Quadro/Tesla/Titan kártyák elsődleges előnye a nagy menyiségű memóriában, illetve a sok CUDA magban rejlik, amire ha szükség van, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni.

    Nekem itthon 970GTX van, én nem észlelem, hogy a viewport bármivel is gyorsabb lenne, mint a munkahelyen lévő 750Ti, pedig azért pár kategóriával magasabb a kártya.

    GPU alapú renderelésnél biztos, hogy számít, ott egész pontosan a CUDA magok száma az, ami nyom a latba. GPU renderelésnnél ami még számít természetesen az a memória mennyisége, ami a videókártyán van, mivel oda tölti fel a textúrákat, bár pár render engine (pl. Octane) használ egy ún. "out of core" megoldást, aminek segítségével ilyenkor a számítógép fizikai memóriájába is fel tudja tölteni a textúrákat, a sebesség rovására (de legalább a limit megszűnik).

    Bizonyos szimuláló programok használják, vagy használhatják a GPU-t is, ha használsz ilyesmit, akkor nézz utána, hogy az adott program támogatja-e, de amennyiben nem használsz GPU alapú render engine-t, akkor alap esetben jobban jársz, ha azt a pénzt inkább processzorvásárlásra, vagy memóriára fordítod, vagy 2 monitorra, vagy tabletre (rajztáblára), stb.

Új hozzászólás Aktív témák