ZTE Blade V50 Design 5G - mindenek felett álló 5G

Nem csak a hálózati sebesség a lényeg, de láthatóan az volt a cél, hogy az egyik legolcsóbb 5G-s telefont hozzák a piacra, mert azt nagyon kedvelik a mobilszolgáltatók.

Hirdetés

Bevezető

A ZTE-nek volt egy nagyon sikeres korszaka az első Blade telefonokkal, aztán megcsapta őket az embargó, de kapaszkodnak vissza. Ám itthon egyelőre még inkább a megfizethető kategóriában próbálkoznak, tesztalanyunk is ide sorolható, pedig minden évben az MWC-n végigcsodáljuk a csúcskategóriás Nubia cuccokat, idén már versenyképes árazású foldable is volt terítéken, a Red Magic márkát is ráncba szedték (a 9-es, friss modell kimondottan jól sikerült), de az újraépítkezés taktikusan az olcsóbb eszközökkel indul, ott nagyobb a példányszám.


[+]

A nagyon alapszintű Blade A modellek felett üldögél a Blade V sorozat, aminek ez a konkrét termék az egyik legérdekesebb darabja. Mármint szakmailag, mert úgy egyébként senki nem kapja fel a fejét egy IPS kijelzős, alapvetően egykamerás, átlagos hardverrel kínált modell kapcsán, ám azt kell látni, hogy egyrészt a 65-70 ezer forintos árszinten az 5G általában nem opció, viszont pont azért, hogy ezt kínálni tudják egy olyan Unisoc chipset került bele, amit még nem volt módunkban próbálni más eszközben. Ráadásul arra azért fordítottak némi energiát, hogy ha másban nem is, de a hátlapi kameraelrendezés méltó legyen a “Design” utónévhez, szóval egy elég különös mixnek ígérkezett az eszköz, amiből az ügyfélnek persze csak az lesz a fontos, hogy milyen fotókat csinál, milyen a kijelző és mennyire erős a masina.


[+]

Őszintén szólva nagyon reménykedve álltam neki ennek a tesztnek, mert az összes lowned, filléres mobilfelhozatalt kábé egy éve átnézve a Blade A51 volt a gyenge vasra legjobban optimalizált megoldás, ezért abban bíztam, hogy gyaníthatóan a Unisoc T760 sem lesz egy izomtibor, de hátha a ZTE mérnökserege megküzd ezzel is úgy, hogy a saját felületüknek tekinthető MyOS (magyarul májas) használata nem hozza el a falhozverős élményszintet. Vagyis pont azt mondtam gondolatban a gyártónak, amit minden férfi a legjobban utál hallani randin (vagy előtte): lepjenek meg. Nem érdekel, hogy mivel, csak lepjenek meg. Lécci.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Előzmények

  • ZTE Blade A51 - régimódi alap

    Különösebb hibák nélküli, régies külsőbe öltöztetett, olcsó okostelefon. Kapcsolattartásra pont elég.

  • ZTE Blade A31 - az alsó polc teteje

    A Blade A31 az egyik legolcsóbb ajánlat a piacon, eléggé ódivatú és egyszerű, de tulajdonképpen teljesen funkcionális és jól használható készülék.

Hirdetés