Hirdetés

Zopo Speed 7 Plus - nem intik le gyorshajtásért

Hirdetés

Bevezető

Járt már idén nálunk Full HD-s Zopo készülék, mondjuk a 4.2-es Android és a MediaTek MT6589-es hardver februárban is inkább múzeumi kombinációnak tűnt, semmint egy modern ketyere hardveres ékkövének, de hát nem csak az számít ezeknél a készülékeknél, hogy mikor adják ki őket, hanem az is, hogy mikor lehet megkaparintani egy-egy piacon. Ebből a szempontból vegyes a kép kis hazánkban: a nagyok számos terméke a nemzetközi forgalmazás első heteiben polcra kerül, a feltörekvők esetében viszont várakozni kell – sokszor hónapokat, lásd a már említett Zopo C3 esetét.

A Zopo Speed 7 Plus a felső-középkategória zsúfolt mezőnyében versenyez
A Zopo Speed 7 Plus a felső-középkategória zsúfolt mezőnyében versenyez [+]

Az öthüvelykes Speed 7-tel és 5,5 hüvelykes Speed 7 Plusszal nem ez a helyzet: relatíve gyorsan ideértek, nyolcmagos SoC-jük friss (MediaTek MT6753), az Android 5.1-es főverzióra pedig nem lehet panasz, hiszen 6.0 Marshmallow-s mobilok per pillanat még nincsenek túl sokan. A Zopo terméke 13 megapixeles hátlapi kamerájával és a 16 gigabájtos belső tárolójával nagyjából a Meizu m2 note kategóriájában versenyez, viszont ezúttal 2 gigabájt RAM helyett 3 jár.

A matt hátlap műanyagból készült és szálcsiszolt fémre emlékeztető mintázatot kapott
A matt hátlap műanyagból készült és szálcsiszolt fémre emlékeztető mintázatot kapott [+]

Az erős specifikációlista persze nem garancia egy jó készülékre, az ismeretlen gyártóknak pedig az árakat is alacsonyan kell tartaniuk, hogy felvegyék a kesztyűt a márkásabb brandekkel, annyira mindenesetre egységes manapság a mobilpiac, hogy nem csak a komponensek és a szoftver származhat közös forrásból: a gyártósorokat is meg lehet osztani, kibérelni vagy szitázatlan termékekből berendelni, majd a saját logót rányomtatni. Ez azt is jelenti, hogy már nem Náncsi néni sufnijában tákolják össze a fehérdobozos mobilokat sem, bizonyos minősítési rostán ezek is átmennek, így egyre ritkábban találkozni félresikerült összeszereléssel vagy a bekapcsolás pillanatától rakoncátlankodó szoftverekkel.

Apró dobozban vásárolható meg a méretes Zopo Speed 7 Plus
Apró dobozban vásárolható meg a méretes Zopo Speed 7 Plus [+]

A Zopo Speed 7 Plus a SpeedShoptól látogatott el hozzánk, nem sokkal nagyobb tetejű dobozban, mint amekkora a benne rejlő phablet. A készüléktálca alól némi rövid magyar nyelvű és hosszabb idegen nyelvű leírásra, egy microUSB kábelre, egy 1 amperes töltőfejre, egy hagyományos kialakítású mikrofonos fülesre és a 3000 milliamperórás telepre bukkantunk – hát ezért tűnt a phablet elsőre ilyen könnyűnek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zopo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés