Vodafone Smart Tab 7 - királyfi

Külső

Héthüvelykes gépről beszélünk, tehát nem sokkal nagyobb, mint az előző oldalon lévő fotón szereplő Samsung Galaxy Note, ellenben sokkal kisebb, mint az iPad vagy bármelyik tízhüvelykes megjelenítővel szerelt táblagép. Pontos mérete 194 x 120 x 11,4 milliméter, tömege 319 gramm, azaz egy könnyen hurcolható masináról beszélünk, melynek külsejét fémnek látszó műanyagok borítják. Ezek jellegzetessége, hogy elképesztő mértékben gyűjtik az ujjlenyomatokat, még szerencse, hogy a hátlap középső része nem ilyen. Az ugyanis fekete színű, ami kicsit visszavesz az egyébként enyhén bazárias jelleg összhatásból. Az összeszerelés minősége érezhetően elmarad a drágább táblagépekétől, de nehéz lenne megfogalmazni, hogy mi vele a gond. Itt-ott minimálisan mozog egy-két elem, de nem kell ám lötyögésre gondolni, csak olyasvalamire, amit az ember tud, nem feltétlenül érez. De összességében teljesen vállalható a készülék.

Vodafone Smart Tab 7
[+]

Az előlapon terpeszkedik a 7 hüvelykes átlójú, 1280 x 800 pixeles felbontású, kapacitív érintésérzékelő technológiát használó TFT-LCD kijelző, melynek képminőségére nem lehet semmi panasz. Napfényben is olvasható, betekintési szöge elég nagy (ebből a szempontból jobb, mint pár drágább konkurens, de az iPad szintjét nem éri el), színei élénkek, de nem túlszaturáltak, a nyomkodást jól érzékeli. És koszolódik, mint az állat, de ezek a kijelzők már csak ilyenek. Viszont 10 ujjas multitouchra képes, kipróbáltuk. Gombokat az előlapon kár is keresnünk, a gépen Honeycomb fut, a gombok mind szoftveresek.

Vodafone Smart Tab 7
[+]

A hátlapról és az oldalsó részekről itt egyben beszélhetünk, mivel az íveknek köszönhetően a két dolog egymáshoz tartozik. A hátsó rész tapintásra elég kellemes, eltávolítani nem tudjuk, az akkumulátor be van építve; a SIM-kártya és a microSD-foglalatokhoz ebből adódóan oldalt férhetünk hozzá, könnyen kipattintható, de a helyén stabilan ülő kis ajtó mögött találni őket. A bal felső sarokban van a bekapcsológomb és a két hangerőszabályzó, jobbra került a fülhallgató kimenet, alul az egyedi csatlakozós adatkommunikációs portot találjuk, más érdemi rész nincs. Mármint oldalt, hátul azért van még egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera, mely tökéletesen kiegészíti az előlapon lévő 2 megapixelest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés