Veletech 2012 - (már nem) élő tudósítás

Hirdetés

Veletech 2012 élőben

Elérkezett a várva várt nap, ma startol a Veletech 2012 kiállítás. A Mobilarena és a Prohardver csapata már reggel hét óta tartja a frontot, így kicsit fáradtan, de sikerült mindennel végeznünk. A standok idén is remekül sikerültek, minden kiállító kitett magáért, hamarosan egy rakás képet közlünk róluk. Körülbelül egy fél órája a kapuk is megnyíltak, szépen gyűlnek a látogatók, kezd rendesen tele lenni a tér. Tavaly óta a beengedési rendszerünk is fejlődött, idén a procedúra sokkal gyorsabb volt, hamar bejutottak az érdeklődők.

Veletech 2012

A tavalyi megoldáshoz hasonlóan idén is megpróbálunk élőben közvetíteni a rendezvényről, idén ráadásul egy különlegességgel is készültünk, a rendezvény a Mobilarena TV-hez hasonló módon, a MyShowRoom szolgáltatásán keresztül is nyomon követhető. Az ehhez tartozó vezérlőelemet mindig a cikk alján érdemes keresni.

Veletech 2012

Jelenleg még nem kezdődtek el az előadások és a sajtótájékoztatók, ám az App galéria már élesben megy, a három első kiállítócsapat (Bizzer András, Mihány Levente, Smart & Smarty) már elfoglalta a helyét. Nemsokára a prezentációk is elstartolnak, fél 12-kor az NVIDIA nyitja a sort, a gyártót pedig egy fél órás szünet után a myPhone köszönti. A senior színpadon is folynak az események, minden a rend szerint halad, most éppen Dombi Gábor köszönti a látogatókat. Hamarosan újra jelentkezünk, stay tuned!

Veletech 2012

Folyamatosan érkeznek a látogatók, és friss képekkel is szolgálunk az olvasóknak. A gyártók standjain máris nagy az érdeklődés az újdonságok iránt, mint például a 41 megapixeles Nokia 808 Pureview, a HTC One szériája. Hamarosan kezdődnek az előadások is, elsőként a Gameloft tart sajtótájékoztatót, majd az NVIDIA prezentációja kezdődik. Az idősebb látogatókra is gondoltunk, számukra is nemsokára indul az első speciális előadás. Addig is következzenek a beígért képek.

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

A telekommunikációs vonal mellett idén a Prohardver révén számítástechnikai témák és eszközök is képviseltetik magukat a kiállításon. Díjnyertes modding megoldásokat is láthat a közönség, sőt itt helyben is készül egy konfiguráció, amelyet egyébként a látogatók közül valaki meg is nyerhet majd. Folyamatosan érkeznek az emberek, köztük az idősebb generáció tagjai is. Nemsokára beszámolunk a BlackBerry sajtóeseményéről is.

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Nemsokára jönnek a részletek a BlackBerry sajtótájékoztatójáról, addig is újabb képekkel szolgálunk az eseményről, illetve az idősek számára tartott első előadásról. Jól látszik, hogy ez a generáció is érdeklődik a modern technológia iránt, így bízunk benne, hogy akik ma eljönnek a Veletech 2012 kiállításra, azok sok kérdésükre választ kapnak.

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Lezajlott a BlackBerry sajtótájékoztatója és egy számunkra fontos bejelentést is tettek. A közép-európai régióban Magyarország lett az egyik fókuszország. Ez azt jelenti, hogy az idei évben a RIM kiemelt figyelmet fordít a hazai piacra és erőteljes kampányba is kezd, hogy a felhasználók minél jobban megismerhessék a BlackBerry világát, a készülékeket és a szolgáltatásokat egyaránt. Az év első felében került piacra a BlackBerry OS 7 és 7.1-es verziója. Ezek a korábbi készülékekre is elérhetők lesznek frissítés formájában. Továbbá szintén idén érkezik majd az OS 10, melyről jelenleg még nem árultak el információkat. Két új szolgáltatás is indul, ezek BlackBerry Balance és BlackBerry Mobile Fusion név alatt futnak majd. Előbbi a készülék irodai és magánhasználatra való konfigurálására, menedzselésére szolgál. A Mobile Fuison sem kevésbé érdekes, hiszen ezzel lehetőség nyílik Android és iOS rendszereken a BlackBerry szolgáltatások kezelésére. Készülékek terén annyit árultak el, hogy folytatják a belépőszintű Curve sorozatot, valamint a tablet vonalon érkezik majd a 2.0-s szoftver. A legfontosabb azonban, hogy igen szoros és közvetlen kommunikációra számíthatunk tőlük, szeretnék minél több ember számára közelebb hozni és megismertetni a BlackBerry-t, ami nem csupán egy készülék, hanem egy komplex szolgáltatáscsomag is egyben.

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

A WayteQ sajtótájékoztatóján három újdonsággal találkozhattunk, melyekből rendszeres olvasóink kettőt már közelebbről is ismerhetnek. Az xTAB-100s a korábbi 10 hüvelykes tablet új változata. Legfontosabb újdonsága az LG-től származó IPS LCD panel, mely sokkal jobb betekintési szöget és szebb színeket biztosít. Nagyobb felbontású, 2 megapixeles lett a hátlapi kamera és már előlapi társat is kapott. Az xTAB-50 igazi újdonság a piacon, hiszen ez az első androidos alapú GPS autós navigáció. 5 hüvelykes, kapacitív és multi-touch kijelzőt kapott, melyet üvegborítás is véd a külső hatások ellen. Erőteljes, 48 csatornás GPS-vevő biztosítja a tökéletes és pontos jelvételt. Noha a készülék alapvetően navigációnak készült, tulajdonképpen tabletként is használható, elérhető rajta a Google Play áruház és minden egyéb Android funkció. Harmadikként az xTAB-70i mutatkozott be, ez is a korábbi 7 hüvelykes készülék utódja. Második generációs Cortex-A9 processzor került bele, ami a változatlan órajel mellett is nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást biztosít, ami hosszabb üzemidőt is jelent. Már gyárilag ICS kerül rá, de mellette a már piacra került tabletekre is érkezik a frissítés, erről többek között a WayteQ blogban is olvashatunk.

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Nem csak a készülékek terén láthatunk, hallhatunk újdonságokat a Veletech-en, hanem maga a Mobilaréna, illetve a Prohardver is készült egy különleges bejelentéssel. Az idei évben bevezetésre kerül a Klubkártya, mely számos előnnyel jár majd a tulajdonosa számára. Az egy évre szóló tagságért cserébe különböző vásárlási kedvezmények, reklámmentes felület, Hardverapró hirdetési keret és még sok más jár majd. A projekt véglegesítése még folyamatban van, de minden olvasónk időben értesülni fog a részletekről, illetve az indulás pontos időpontjáról. E sorok írása közben már zajlik a HTC sajtótájékoztatója, melyen a tajvani gyártó One sorozata kerül majd terítékre.

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Már zajlik a Nokia sajtótájékoztatója, ám addig is a HTC-nél történtekről ejtünk néhány szót. A tajvani gyártó a jelenleg három tagot számláló One szériával szeretne újra a csúcsra törni. A paletta tetején a One X áll, amiről már részletes tesztet is közöltünk oldalunkon. A 4+1 magos Tegra 3 processzorral, 4,7 hüvelykes, HD felbontású Super LCD2 kijelzővel, egyetlen darabból öntött polikarbonát házzal rendelkező telefon tényleg nem átlagos darab. Külön kiemelték a kamerát, amely nem 8 megapixeles felbontásával, hanem nagy fényerejű optikával, szupergyors fókusszal (készenlétből 0,7 mp alatt fotózásra kész, teljes felbontáson másodpercenként 4 kép készítése) és más csemegékkel csábít. Mellettük ott a One X, ami "csupán" kétmagos gép, cserében rendkívül vékony, és különlegessége, hogy a kétféle színű ház más-más technológiával készült. Az ezüst változat unibody anódizált alumínium, míg a fekete változat nem festéssel, hanem az alumínium mikrooxidációs eljárással történő kezelésével készül. Ez egy kerámiaszerű bevonatot hoz létre rajta, ami igen ellenálló a külső behatásokkal szemben. Ne felejtsük el a One V-t sem, hiszen sokak számára tetszetős lehet a Legend formáját újrahasznosító, ám belül modern hardverrel rendelkező masina. Mindegyik készülék már az Android 4.0 rendszerrel kerül forgalomba, rajta a Sense felület legújabb verziójával (kivéve a One V).

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Veletech 2012

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés