Hirdetés

Sony Ericsson W705 - Déja vu

Hirdetés

Bevezető

Nehéz idők járnak mostanság a Sony Ericssonra. Nem jönnek a számok, az ügyesen meglovagolt hullámok már nem akarják őket fenntartani. A Motorolával karöltve mutatnak be zuhanórepülést, ez utóbbit a Samsung előzte nagy elánnal, míg a svéd-japán márkát a másik koreai óriás, az LG nyomja éppen lefelé egy hellyel, az egykoron bronzérmes gyártó már csak az ötödik pozícióban tanyázik. Persze csakúgy, mint az amerikaiaknál, itt is megy mindenféle fogadkozás, meg válságterv, de egyelőre úgy fest, kellene néhány ütőképes modell ahhoz, hogy megfordítsák az irányt. Tesztünk főhősét az MSGM.hu szállította, én pedig először reménykedve nyitottam ki a dobozt, hátha benne lesz a megváltást hozó telefon..

SE W705
[+]

Nem ma kezdődött a lecsúszás, már két éve meglepetten tapasztaltuk, hogy a februári 3GSM (az MWC jogelődje) alkalmából a kiállítás előtt ellőtték a puskaport, aztán Barcelonában semmi újat nem mutattak, hatalmas csalódást okozva. Tavaly úgy festett, hogy mégiscsak ott a fény az alagút végén, az XPERIA képében, de odahoztak egy nem működő modellt, meg a specifikációkat, ezzel próbálták meg elleplezni a csúnya késést. Sajnos az X1 nem aratott osztatlan sikert, és bár megpróbáltak tutira menni, a HTC készítette el a vasat, a svéd-japán mérnököknek csak a szoftvert kellett volna addig reszelni, amíg jó lesz, végül nem sikerült a műtét, mire megérkezett, a többi gyártó röhögve piacra dobta a saját megoldását, ráadásul azok nem is voltak annyira lassúak, mint az X1 panelei.

SE W705
[+]

Folytatva a sort, idén februárban szintén egy olyan mobilt mutattak be, ami nincsen kész, ez az Idou (a névválasztás véleményem szerint elég szerencsétlen, könnyedén "I do you"-nak olvashatjuk, ami bizony elég durva...), ami majd egyszer elkészül, de addigra a Samsung Omnia HD már rég piacon lesz, csakúgy, mint a Nokia N97, nem is beszélve azokról a modellekről, amik még nincsenek bemutatva, de simán jöhetnek előbb, mint az Idou. Nagyon-nagyon össze kellene szednie magát a Sony Ericssonnak, mert ennek így csúnya vége lesz. Sajnos nem a W705 fogja a megváltást hozni, pedig a specifikációk alapján akár sikertelefon is lehetne...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés