2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Siemens S75 - szeg a koporsóba

A Siemens megint kapufát lőtt. Le is cserélték.

Első benyomások

Régóta vágytam arra, hogy a 75-ös széria valamelyik tagját kezeim között tudjam. Kíváncsi voltam rá, ugyanis remek reklámja volt, ráadásul az SL75 nagyon tetszett, amikor alkalmam nyílt rövidebb inzultálására. Aztán megadatott az alkalom. A Siemens sajtóögynökségének jóvoltából csaknem egy hétig élvezhettem a 75-ös széria éllovasának, az S75-nek a társaságát.

„Halottról jót, vagy semmit” – szokták mondani. A Siemens nem halt meg, márkaként tovább él még egy darabig, így nem feltétlenül kell tartanunk magunkat a fentiekhez. Az utódja a BenQ Mobile megtarja az előd legutolsó sorozatát, ráadásul néhány készüléket még a BenQ-Siemens márkanév alatt dob piacra, hogy mindenki számára könnyebb legyen az átállás. Ezzel nincs is semmi probléma, ráadásul elnézve a nemrég bejelentett modelleket, bár már jönnének. A Siemens számomra sajnos mindig az a gyártó marad, akinek sosem sikerült olyat alkotnia, ami a mobilvilág előnyére szolgált volna, vagy maradandó emléke lenne a felhasználóknak. Egyedül talán a kevesek által ismert első slide mobil, az SL10 feltalálása fűződik a nevükhöz. (Régebben azért volt néhány nagyobb dobásuk: az első memóriakártyás készülék, az SL45, vagy a rendkívül megbízható ütésálló telefon, az ME45.)

A 75-ös széria, mint utolsó halálkiáltás egész hangosra sikerült. A reklámkampánya igen nagy volt, ugyan névről nem, de első ránézésre mindenkinek beugrik a készülékről, hogy ez bizony Siemens, és már látta valahol. Az „S” széria mindig is az üzleti felhasználóknak készült modelleket jelentette a gyártó berkein belül, nincs ez most sem másképpen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ird​eté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.