2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Shelly Eye 3G és WiFi kamera

  • (f)
  • (p)
Írta: |

SIM kártyát lehet beletenni, elmegy akkumulátorról is egy darabig, van éjjellátó mód is benne, konfigurálni és használni pedig meglehetősen egyszerű.

Hirdetés

Kialakítás

Ha valaki úgy dönt, hogy elsősorban biztonsági okokból kamerát helyez az ingatlanára, az ma már irgalmatlan sokféle termék közül választhat. Legalább annyiféle megoldás létezik, mint amennyi okostelefon, de itt is az lényeg, hogy pontosan érdemes meghatároznunk, hogy hol és mire szeretnénk használni. Rögtön kettéosztja a mezőnyt a kültéri és a beltéri üzemeltetés döntése, ezután pedig jön a többi fontos paraméter.


[+]

A Cellect a Shelly Eye nevű terméket adta oda egy gyors tesztre, ami egy furcsa öszvér, mert bár beltérben használatos, de nem muszáj neki WiFi-t adni, ha beleteszünk egy olyan SIM-et, amin van adatkapcsolat, akkor azon keresztül is ellátja a feladatát. Plusz van benne egy 1000 mAh-s akkumulátor, ami 24 órán keresztül képes videót rögzíteni — de az embereknek zömmel csak akkor van szükségük a felvételre, ha valami konkrétan történik is a kamera körzetében, tehát jó esetben hetekig elvan töltés nélkül.


[+]

És itt rögtön lehet is kicsit magán a funkcionalitáson töprengeni, ha ugyanis beltérben használom, ott általában akad WiFi is (mondjuk otthon), magyarán ez a kis kamera elsősorban oda lehet hasznos, ahol ez nem adott. Nyaraló, hétvégi ház, csónakház, pajta, tehát egy olyan épület, ahol nem vagyunk ott állandóan, ezért fix netet sem tudunk neki biztosítani. Áram viszont remélhetőleg akad, mert azért egy téli szezonra nem lehet a Shelly Eye-t magára hagyni, biztosan le fog merülni.


[+]

A termék nem túl bonyolult, de a dobozban találunk ezt-azt. Nyilván maga a kamera a fő attrakció, de ehhez tartozhat egy talp, ami mágnesesen csatlakozik a készülék aljára, ez akkor hasznos, ha sík felületre tesszük a masinát. Ha falra óhajtjuk szerelni, ahhoz akad egy kiegészítő, amihez még a csavarokat is mellékelték. Más nincs, a töltést microUSB-n keresztül szippantja magába, ehhez nekünk kell túrnunk egy kábelt, ami azért nem olyan nagy elvárás.


[+]

A hasáb alakú Shelly Eye frontoldalán ott a 110 fokos látószögű kamera, ami amúgy 1 megapixeles felbontású, ezzel már képes 1280 x 720 pixeles videót rögzíteni. Alatt van az infravörös lámpa, hogy rossz fényviszonyok esetén is láthassunk valamit, legalul pedig a fényérzékelő félgömbje látszik. A kamerát a hasáb tetején levő gombbal lehet kapcsolni ki-be, hátul pedig a SIM, a microSD és a microUSB helye található meg. Oldalt még lesz egy kis mikrofon, plusz hangszóró, a távolból ugyanis tudunk beszélni a kis kütyün keresztül, illetve van egy alert funkció, ami éktelen szirénázást idéz elő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.