Samsung Gear S - gyere értem, pajti!

Hirdetés

Külső és kijelző

Szó mi szó, a Gear S méretes készülék 2 hüvelykes kijelzőjével, ugyanakkor az ívelt kivitelnek, a könnyű műanyag konstrukciónak és a gumiszerű karperecnek hála, kényelmesen foglal helyet csuklónkon. Számszerűsítve az órarész méreteit, egy 58,1 x 39,9 x 12,5 milliméteres és 67 grammos konstrukcióról beszélhetünk, amely a fémházas és fémszíjas hagyományos óráknál érezhetően könnyedebb viselést eredményez. Bár létezik kerek előlapos okosóra – a Motorola Moto 360-at a minap teszteltük – a Gear S küllemére sem lehet panasz, főleg, ha a kijelző felvillan, ami a csuklónk határozottabb megmozdításával is elérhető, azaz az időhöz és az alapinformációkhoz ugyanúgy hozzájuthatunk, mintha hagyományos órát tartanánk a szemünk elé.

A Samsung Gear S kényelmes viselést biztosít
A Gear S bár nagyobb, az ívelt kialakításnak hála nem kényelmetlenebb, mint a Moto 360

Az előlapon egy érintésérzékeny, 360 x 480 pixeles Super AMOLED kijelző kapott helyet, amely kéthüvelykes képátlója mellett 300 ppi-s pixelsűrűséget biztosít, ennek megfelelően a karakterek rajzolata remek, láthatóan élesebb, mint a Moto 360 esetében. A hajlított kivitelezés is jól áll a megjelenítőnek, főleg függőleges görgetés esetében, az ív pedig egyáltalán nem nehezíti a tartalmak láthatóságát. A maximális fényerő az alacsony fényvisszaverődés mellett külső körülmények között is megfelelő kontrasztokat biztosít, bár a nap nem bújt elő a tesztidőszak alatt, hogy sárgás fénye alatt is kipróbálhassuk az okosórát.

A 300 ppi-s megjelenítővel a Samsung Gear S a piac legjobbja
[+]

A kijelző alatt a Galaxy készülékektől megszokott, remek érzékenységű home/bekapcsoló gomb kapott helyet, két oldalán az UV és fénymérő szenzorral (azaz, jár automatikus fényerő állítási lehetőség). A parányi hangszóró baloldalt felül, a beszélgetési mikrofon pedig jobboldalt alul kapott helyet, mindez ideális, ha bal csuklónkat a telefonálás végett a fülünkhöz emelnénk, kevésbé ideális viszont jobbkezes viseléskor.

A Samsung Gear S hátulján található a nanoSIM tálca és a pulzusszámmérő
[+]

Az ívelt hátlapon a pulzusszámmérő kapott helyet a dokkoló és a nanoSIM kipattintható tálcájával egyetemben – ez utóbbi nyitásához mellékeltek egy segédeszközt. A töltéshez a mellékelt „potrohot” egyszerűen a hátlapra kell pattintani (a Moto 360 Qi-szabványú dokkolója jóval praktikusabb), és mivel maga a szerkezet is akkumulátoros, nem kell áram alatt hagyni, egy töltésnyi energiát ugyanis képes az órának leadni.

A Samsung Gear S óraszíja minden csuklómérethez passzol
[+]

A széles profilú, kényelmes szíjból az órarész kipattintható, így a Gear S-t akár zsebóraként is használhatjuk. A csatszerkezet a pattintós fajtából való, a szíjra pedig elég vájat került, hogy ki-ki megtalálja a saját csuklójához illő átmérőt. Ha telefonunkat nem is tennénk ki a jéghideg decemberi esőnek, egy karóra könnyebben találkozhat a természetet elemeivel, éppen ezért jó hír a Gear S IP67-es minősítése, ami por elleni teljes védelmet és 1 méteres mélységig, 30 perc erejéig vízállóságot biztosít. Összességében, ha az egyik véglet a piacon a klasszikus órákra hasonlító, kerek kivitel, nem bánjuk, ha mások ívelt, szögletes karórákkal rukkolnak elő, mégiscsak jobb a változatosság, a Gear S-t pedig bátran mutogathattuk ismerőseinknek, nem kevés érzelmet kicsalva belőlük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés