Samsung Galaxy Tab S7+ - növekmény

Ha nem a Tab S6 utódjának, hanem inkább nagyobb testvérének tekintjük, akkor abszolút van helye. De kár lenne az előd gyártását abbahagyni.

Adatátvitel, akkumulátor

A SIM-kártyát is fogadó gép 5G hálózatokra is fel tud lépni, ami ma még jellemzően a mindegy kategória, de ha a szolgáltatók elkezdik mikrocellákkal (NSA) betömködni a 4G folytonossági réseit, akkor nem lesz baj, hogy erre is alkalmas a masina. A WiFi-only modellekből ez értelemszerűen hiányzik, de a 802.11 a/b/g/n/ac/6 szabványú modul nem csak időtálló, hanem kimondottan jó érzékenységű és stabil is. Akad GPS (meg GLONASS, BDS és GALIELO) támogatás a pozicionáláshoz, van 5.0-s Bluetooth, a Type-C USB pedig 3.2-es verziószámú, ami egyrészt gyors, márrészt DisplayPort funkciót is tud 4K-ban, 60 fps-sel. Az NFC nincs benne a pakkban, de talán ez nem hátrány, bár egyszer azért mobilfizetnék a poén kedvéért egy 12,4 hüvelykes tablettel.

[+]

Ha már ekkora nagy tepsi lett a Tab S7+, akkor nem csoda, hogy belefért egy 10 090 mAh-s akkumulátor. Oké, ha 120 Hz-re van állítva a kijelző frissítése, akkor kell is a nafta, de annyi intelligencia van a rendszerben, hogy ha nem is adaptív a frissítési ráta, de mondjuk egy videó nézésénél visszakapcsol 60 Hz-re. Így viszont valami 13 órányi filmezés jön ki egy töltésből, ami majdnem minden repülőútra elég (feltételezve, hogy néha azért mondjuk eszünk, felszállunk, leszállunk, elmegyünk klotyóra), de a lényeg az, hogy a mindennapi használat mellett akkor is bírja egy napig a termék, ha tényleg sokat babráljuk. Ráadásul (micsoda meglepetés) ez talán az első Samsung termék, amely nem maradt meg a 15-25 wattos töltési lehetőség mellett, hanem 45 wattosra növekedett a gyorstöltési megoldás, noha ehhez nekünk kell beszereznünk egy megfelelő adaptert. Vezeték nélküli töltés nincs, egyrészt a hátlap alumínium, másrészt csak az S-Pen számára van megnyitva ez a lehetőség, hiába teszünk a csíkra mondjuk egy Galaxy Watchot, azt nem fogja tölteni a tabletünk.


[+]

Samsung Galaxy Tab S7+
Pro
Csúcsmodellhez méltó hardver
Remek kijelző és hangszórók
Kiváló anyaghasználat és összeszerelés
Kontra
Az éles perem nem komfortos
Szűken mért tartozékok
Magas ár
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (6/128 GB, HUF) 329 000

Összegzés. Őszintén szólva relatív gyakran találkozom egy Tab S6-tal, ezért amikor a Tab S7+ kimászott a dobozból, akkor meg voltam rökönyödve, hogy mennyivel nagyobb. Ám ha úgy tekintünk rá, hogy ez nem a Tab S6 utódja, hanem egy nagyobb és fejlettebb verziója, akkor abszolút értem a koncepciót, ezt tényleg munkaeszköznek szánja a Samsung amellett, hogy multimédiás tartalomfogyasztásra is kifejezetten alkalmas. De ez a méret már mindenképp a kétkezes kategória, nem retikülökbe fogja a célközönség bedobálni, hanem aktatáskába csúsztatja, nem biztos, hogy a YouTube és a NetFlix lesz a leggyakrabban megnyitott app, hanem inkább az Office és Clip Studio, nem a nyugágyban ülve fogjuk nyomkodni a kertben, hanem az íróasztalon lesz a helye akár egy csatlakoztatott monitor mellett, tehát nem akarja a Tab S6-ot felváltani. És éppen ezért akiknek nem elsősorban munkaeszközként van egy ilyen motyóra szükségük, azoknak a 155 grammal könnyebb, jóval kompaktabb, de még bőven elég nagy kijelzős (10,5 inch) Tab S6 majdnem hasonlóan erős hardverrel bőven elégséges, ráadásul annak az ára már beesett 200 lepedő környékére. Tab S6-ról nem nagyon fognak váltani a népek, viszont aki most akar venni egy időtálló, csúcskategóriás, sokoldalú, erős és minőségi tabletet, annak opció a Tab S7+, már ha van rá keret, mert nagyon nem olcsó masina. Persze mindenkinek mások az elvárásai, ha valaki kreatív, jegyzetelős, rajzolós, grafikai munkát végez és sokat is rohangál, annak egy notebookkal szemben is lehet, hogy a Tab S7+ az ideális választás. De azért ha egy hordozható gépre adunk ki 3-400 ezer forintot, amin játszani, szöveget szerkeszteni, filmet nézni, böngészni és mondjuk képet és videót is feldolgozni szeretnénk, akkor ezen az árponton azért elég sok PC, de még MacBook is szóba kerülhet. Mindkettőnek van a másikkal szemben előnye és hátránya, ha az a kérdés, hogy a Tab S7+ milyen eszköz technikai és minőségi paraméterek alapján, akkor tényleg csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni mind az anyaghasználat, mind a kijelző, mind a hardver, mind pedig az S-Pen kapcsán, de hogy megéri-e megvenni, az mindig attól függ, hogy pont erre a funkcionális mixre van-e a leginkább szükségünk. Részünkről viszont a magas ár ellenére is jár a Tetszett plecsni, mert amit tud, azt nagyon jó minőségben, kiforrott szoftveres háttérrel és sok extrával megspékelve adja elő.

Samsung Galaxy Tab S7+

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés