Samsung Galaxy Note 4 - írástudó óriás

Alkalmazások, extrák, multimédia

A leggyakrabban használt app alighanem a telefonkönyv lesz, amely rendelkezik gyorskeresési és gyorstárcsázási funkciókkal, könnyen megoldható a névjegyek importálása, exportálása, rendezése, összekapcsolása és szűrése, de csoportok és kedvencek képzése sem okozhat gondot, ahogyan lehetőség van a közösségi hálós elérhetőségek mellékelésére is. Ha a hívás egy app használata során érkezik be, azt kis lebegő ablakban fel lehet venni, ha pedig hívást indítunk, megjelenik az illetővel folytatott legutóbbi kommunikációnk. A blokkolási üzemmóddal megoldható a hívásszűrés, a ne zavarj opciók és az automatikus üzenetküldés SMS-ben, akárcsak a kivételek hozzáadása, hogy a legfontosabb ismerősök bármikor elérhessenek. Az SMS applikáció rendben teszi a dolgát és az email klienssel sem akadt gondunk, több fiók is rendben beállítható, működik a keresés, szűrés, és az is beállítható, hogy a bejövő és kimenő listában hány soros előnézet legyen látható.

Remek a Samsung Galaxy Note 4 telefonkönyve Gyors a Samsung Galaxy Note 4 böngészője

A Samsung böngészője gyors és jól optimalizált, amely a teljes képernyős megjelenítéssel kihasználja az 5,7 hüvelykes kijelző legutolsó pixelét is, az S Pen funkciók pedig tovább növelik az élményt. Támogatott az inkognitómód, jár váltógomb asztali és mobilos elrendezés között, megoldható a kedvencek szinkronizálása, a weboldal mentése és persze több fül kezelése. Eseményeinket a naptárban, vagyis az S Tervezőben lehet menedzselni, amelyekhez hely is rendelhető és a Google-fiókos szinkronizálás is támogatott. A bejegyzéseket éves, havi, heti, napi és listaszerű elrendezésben lehet megjeleníteni, és lehet közöttük keresni is.

Több hang is rögzíthető a Samsung Galaxy Note 4 hangrögzítőjével A diktálás is megoldható a Samsung Galaxy Note 4-gyel

A Note 4 egyik újdonsága a kibővített hangrögzítő, amely a felső és a két alsó mikrofonokat a tér érzékelésére is használja. A hagyományos felvétel mellett jár interjúmód, ami a mikrofonok elhelyezkedése alapján megkülönbözteti a két beszélő felet, a visszajátszás során pedig megoldható az egyik fél kikapcsolása vagy csak az egyik fél meghallgatása. A tárgyalás, vagyis konferenciabeszélgetés üzemmódban ugyanez akár nyolc egyén esetében is megoldható. A hangjegyzet mód a hangfelvétel mellett szavainkat szövegként is rögzíti, persze itt ugyancsak hiányzik a magyar nyelv támogatása.

Sok funkciót ismer az S Health a Samsung Galaxy Note 4-en Véroxigén-telítettség is mérhető a Samsung Galaxy Note 4-gyel

Bővült az S Health applikáció is, amely a pulzus- és lépésszámláló, valamint a kalória-bevitel és égetés, a sporttevékenységek, az alvásciklusok és a testsúly követése mellett most már képes megmérni az UV-sugárzás szintjét a hátlapot a napfény felé fordítva, sőt, ujjunkat ugyanazon a felületen tartva az SpO2-t, vagyis a vér oxigéntelítettségi szintjét is meg lehet mérni. Az S Health egyébként nap közben finoman jelez, ha túl sokáig ülnénk egy helyben, és sétára invitál minket, egyébként pedig lépésszámunk és minden más adat menthető és a felhőbe szinkronizálható.

 Samsung Galaxy Note 4 Samsung Galaxy Note 4

A fentieken túl a Samsung szokásos, mostanában visszafogottabb szoftverfelhozatalával találkozhatunk. Sok alkalmazás, mondjuk a ChatON vagy SideSync ugyanis a Galaxy Apps alkalmazásboltból tölthető le, ami jó dolog a tárhely szempontjából, itt lehet elérni továbbá az ajándék tartalmakat, mondjuk a szerkeszteni is képes Hancom Office 2014-es csomagot, vagy azokat az angol nyelvű magazin előfizetéséket, amelyeket pár hónapig kipróbálhatunk, pl. a Bloomberget. Telepítve maradt a remek fájlböngésző, amely típus szerint is szortírozza a tartalmakat, és képes a Dropboxos tárhelyünket és más csatlakozott eszközt is tallózni, de nem maradt ki a stopperként, ébresztőként és világóraként is használható óra vagy a számológép sem.

 Samsung Galaxy Note 4 Samsung Galaxy Note 4

Távirányítóként ezúttal a Smart Remote funkcionál (de letölthető a WatchON is), amellyel otthonunk több helyiségének tévékészülékeit, médialejátszóit és műholdas, kábeles set-top boxait lehet kezelni, illetve ha kompatibilis okostévé csatlakozik, a tévéműsorokat akár a telefonon is meg lehet tekintetni. Jár továbbá műsorújság, össze lehet válogatni kedvenc csatornáinkat és műfajainkat, a távirányító widgetjét pedig ki lehet rakni az értesítési panelre és a zárképernyőre. A fentieken kívül telepítve lett a Flipboard, a Dropbox, az Evernote, a WhatsApp, a FaceBook és Facebook Messenger, valamint az Instragram és a szokásos Google-pakk.

A Samsung Galaxy Note 4 zenelejátszója funkcióban gazdag Sound Alive sémák a Samsung Galaxy Note 4-en

A Samsung zenelejátszója számainkat képes dalok, albumok, előadók, műfajok, mappák, csatlakozott eszközök és listák szerint rendezni, elérhetők továbbá hangfelvételeink is. A számok lejátszási sebessége változtatható, és ha az app talál, a dalszöveg is megjeleníthető. Akad opció Bluetooth-os lejátszásra, hangszínszabályozásra (a SoundAlive opció magas- és mély hangok, valamint instrumentális és vokális spektrumok között ajánl fel sémákat, jár továbbá néhány effekt is). Nem maradhatott ki a kezdőképernyős, zárképernyős és értesítési paneles widgetet, az FM-rádió viszont továbbra is hiányosság.

Feliratokat is kezel a Samsung Galaxy Note 4 videolejátszója

A videolejátszóra sem lehet panasz, már csak azért sem, mivel ha már 4K-s felvételeket lehet a masinával készíteni, nyilván ilyen videókat le is lehet rajta játszani, legyen szó H.263, H.264, Mpeg4 vagy Xvid kódolásokról, a DivX és AC3 tartalmak lejátszásához viszont már alternatív szoftverre lesz szükségünk. Beállíthatók egyébként feliratok és van ablakos lejátszási mód is. A Note 4 hátlapi hangszórója jó hangerő és hangminőség leadására képes, a HTC BoomSounddal azonban nem tud versenyre kelni. A gyári agybadugós headset jófajta, a mély hangoktól a magasokig elég jó a helyzet a bármilyen műfaj minőségi hallgatására, persze senki ne várjon stúdió szintet. A headseten a hívásfogadó/számváltó gomb mellett (amellyel a Google vagy a Samsung hangasszisztense is előhívható) hangerőszabályozó is található, ami kameraexponáló, videofelvevő vagy zoom funkciókkal is bírhat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Galaxy Golden 2 a TENAA oldalán

  A Samsung kinyithatós csúcskészülékének második generációs változata a kínai hírközlési felügyelet oldalán tűnt fel.

 • Szétkapták a Note 4-et

  Benéztek az egyik internetes oldalon a Samsung Galaxy Note 4 motorháztetője alá, és eloszlatták a kételyeket a 16 megapixeles kameraszenzor típusa körül

 • Gyorsan jöhet a Lollipop a Note 4-re

  A Samsung közzétett egy sokat sejtető tweet-et, amelyen Android 5.0 Lollipop témába lett öltöztetve a gyártó úgy csúcsragadozója, a Galaxy Note 4

 • Mobilarena TV: Óriások földjén 2

  Mai műsorunkban a két verzióban megjelent Samsung Galaxy Mega 2 Exynos 4415 chipsettel szerelt változatát teszteljük, ami nem túl erős, de drága.

Előzmények

Hirdetés