Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?

Persze hogy elég, ha önmagában nézzük. Ha viszont az elődmodellt használjuk referenciaként, akkor már nem biztos.

Adatátvitel, akkumulátor

Az összes hazai frekvenciasávon elboldogul a termék, a WiFi kétcsatornás és kifejezetten stabil, a helymeghatározási szolgáltatások is jól működnek, gyorsan talál pozíciót a telefon és nem is veszíti el egykönnyen. Az alap böngésző lehet a Chrome, a de Samsung saját megoldását is választhatjuk, mindkettő gyors és kézreálló. A Bluetooth 5.0-s, van NFC, a Type-C USB pedig OTG-képes, ám a DeX-hez nem tud hozzászólni az A71.

Hirdetés

[+]

A termék nagy előnye, hogy a márkán belül nagynak számító, 4500 mAh-s akkumulátort kapott, amivel valóban el lehet létezni akár két átlagos munkanapon keresztül is, a töltési sebesség pedig 25W tempóval zajlik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy alig fél óra alatt több mint 50%-ot tudunk a telepbe pumpálni. Vezeték nélküli töltés azonban nincs, viszont szerencsére a 25W-os töltőfejet nem spórolta ki a Samsung a dobozból. Nekünk Full HD videó megtekintése WiFi-n történő streamelés mellett 12 órán át volt lehetséges, ez is egy kellemes érték.


[+]

Összegzés. Ott javult az A70, ahol szükségszerű volt, egy bittel sem tettek bele többet, mint ami feltétlenül kellett ahhoz, hogy aktualizálják a terméket a 2020-as évre. Ehhez képest viszont a 160 ezer forintos hivatalos, bruttó ár enyhán szólva mellbevágó, ennyiért mások már csúcskategóriás motyót is képesek kínálni (Realme X2 Pro, OnePlus 7, Xiaomi Mi 9), de a Samsung egyrészt markánsan áraz a bevezetés ideje körül, másrészt az elsődleges terepe a szolgáltatói kínálat, ahol az ilyen-olyan előfizetések és hűségprogramok miatt az A71 nyilván ennél olcsóbban is elérhető, meg hát mégiscsak Samsung, négy kamera, jó nagy kijelző, nagy akku, AMOLED, meg még kismillió érvet fel tudnak sorolni valószínűleg az operátori értékesítők, hogy aztán a júzer erre bökjön, amikor aláír két év hűséget (megint). Megbánni senki sem fogja, mert a készülék amúgy tényleg hoz mindent, amit egy átlagember elvárhat egy telefontól, de nekünk annyiban árnyaltabb a véleményünk, hogy ha az A70-hez mérjük, ami legalább 40 lepedővel olcsóbb, akkor olyan nagyon sokat nem léptünk előre, egy Qi-töltés, egy optikai stabi és egy IP-védelem azért dukált volna már egy ilyen árfekvésű, de alapvetően mégiscsak középkategóriás cucc mellé, hogy ezt az árszintet jobban lehessen indokolni. Az előző generáció még kapott tőlünk Tetszett plecsnit, ám ott nagyjából 120-130 ezer forint volt a nyitóár, ez is kaphatna ennyiért, de mivel 15-20%-kal drágábbra sikeredett, ezért ez elmarad.

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés