Hirdetés

Samsung C3050 - gyorsítósáv

Hirdetés

Bevezető

Mindig öröm, amikor olyan telefon kerül a kezünkbe, amelynek ténylegesen van létjogosultsága. További öröm, ha egy gyártó néhány fiaskója (M7600, S8300) után újra letesz valami olyat az asztalra, amit meg lehet, sőt meg is kell dicsérni. Pláne hálás olyan készülékről írni, amely nem kevesek kiváltsága lesz az ára miatt, hanem egy igazi tömegcucc is válhat belőle.

Samsung C3050
[+]

Utoljára házon belülről a Samsung E250 volt ilyen. Már a kezdet kezdetén látszott, hogy mennyire eltalálták a gyártó mérnökei azt a funkcionalitást, amit egy kellemes házba költöztetve és olcsó árral párosítva a piac egyszerűen felzabált. Az igazán nagy számban eladott telefonok mindig a középkategória alsó szegmenséből kerülnek ki, és bár a haszon nem nagy egy darab termék esetén, de ekkora nagyságrendet figyelembe véve már tetemesre duzzad.

Samsung C3050
[+]

Nem mondom, hogy az E250 utód nélkül tűnt el a boltok polcairól. A J700 jó hatásfokkal vette át a helyét, de nem tett szert olyan sikerességre, mint a D900 kistestvére. Mi már a B320 tesztelésekor is azt láttuk, hogy a dundi jószág kitöltheti az űrt, de újra meg kell állapítsuk, hogy egy telefon akkor lesz kiemelkedően sikeres, ha mind a három szolgáltató felveszi azt a kínálatába. (Kettő már meg is tette.) A Samsung érdekében reméljük, hogy a C3050 is erre a sorsra jut, jelenlegi független ára még épp csak egy kicsivel magasabb annál, mint amit a célcsoport telefonra szán. A GSM Takácstól érkezett eszköz azonban hamarosan elveszíti az újdonságért kifizetett többletet, s gyanítom, hogy egy vállalható szintre áll be az ára. A szolgáltatóknál - igaz, nem függetlenül - már most 10 lepedővel olcsóbb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés