Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni

A két készülék nagyon hasonló, ezért egyszerre teszteljük őket. Az eltérések a kamerában és a chipsetben keresendők csupán, illetve az árazás is kicsit más.

Adatátvitel, akkumulátor

Mindkét telefon maximum 4G-re tud fellépni, a chipset eltérései nem eredményeznek adatkommunikációs különbségeket. WiFi 6 egyik modellben sincs, a Bluetooth 5.0-s, műholdfronton is egyeznek a képességek (GPS, GLONASS, BDS, GALILEO), NFC pedig az európai piacra szánt modellekben mind van. A Type-C port 2.0-s, az infra ott csücsül mindkét eszköz tetején. Van Mi Böngésző a Chrome mellett, ízlés dolga, hogy ki melyiket preferálja, a görgetési sebességgel nincs különösebb probléma.

Hirdetés

[+]

Az akkumulátor mindkét masinában 5000 mAh-s. Noha a MediaTek chipset egy régebbi eresztés, ezért elvileg többet fogyaszt, de a mindennapi gyakorlatban ez nem jött ki, amikor pedig egyszerre indítottam WiFi-n streamelt, FHD felbontású videót maximális fényerő mellett, akkor ugyanolyan ütemben merült a két készülék: óránként 4%-ot, vagyis ideális esetben 25 órán át szolgáltatnak ilyen jellegű tartalmat, de ha egy reális 20 órával számolunk, még mindig elégedettek lehetünk. A 33 wattos töltési sebesség is mindkét telefonnál adott, az adapter a csomag része, ez ebben az árszegmensben abszolút elfogadható.


[+]

Redmi Note 11
Pro
Korrekt AMOLED kijelző
Infra, 3,5 mm-es jack, FM-rádió, sztereó hangszóró, dedikált microSD slot
33W gyorstöltés, adapter a csomagban
Kontra
50 megapixel ellenére közepes kamera
Gyengécske videós képességek
Nincs 5G
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (4/64 GB, EUR) 180

Összegzés. Amikor megjöttek a termékek, még nem volt ismert az áruk. Amikor ezeket a sorokat írom, akkor a Goboo.com-on épp előrendelési akció zajlik, de csak a Redmi Note 11 van igazán leárazva, az összes kedvezményt bekarmolva 159 eurót kell az alapmodellért fizetni (4/64 GB), ami körülbelül az instant get kategóriája, hiszen ez forintban 56 ezret jelent, ennyiért bőven megéri. Ez csak két napig érvényes, utána felugrunk 179 euróra, aztán pedig visszaáll 229 euróra az árazás (ennyiért most a 4/128-as kiszerelés érhető el ajándék karpereccel), ami viszont már 80 ezer forint feletti összeget jelent. Tavaly a Redmi Note 10 75 ezren nyitott, a magyar árakat még nem ismerjük, de 85 ezer körülire saccoljuk. Ez egy Tetszett plecsnit ér, ami most éppen Ajánlott a bevezető árazás miatt, mert amúgy a Redmi Note 11 egy jól összeszedett telefon, az 50 megapixeles kamerának nem kell bedőlni, ezen kívül csak a közelségszenzoron való spórolást tudom komoly hiba gyanánt felróni. Persze, hogy bele lehet kötni a csak FHD@30fps, stabi nélküli videózásba, a középszerű ultraszéles modulba, de ebben az árkategóriában ezekkel általában szoktunk számolni, más gyártók sem nagyon kínálnak többet, ráadásul itt van gyorstöltő a csomagban, infraport a termék tetején, FM-rádió, NFC és 90 Hz-es kijelző is. Nem mondom, hogy óriásit fejlődött az elődhöz képest, de annyi plusz van benne, amennyi egy év elteltével elvárható úgy, hogy az árazás nem ugrott meg drasztikusan.

Redmi Note 11S
Pro
Korrekt AMOLED kijelző
Infra, 3,5 mm-es jack, FM-rádió, sztereó hangszóró, dedikált microSD slot
33W gyorstöltés, adapter a csomagban
Kontra
108 megapixel ellenére közepes kamera
Gyengécske videós képességek
Magas kezdőár a Note 11-hez képest
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (6/64 GB, EUR) 230

A Redmi Note 11S 249 eurós ára (ami néha 229 euró) viszont mindenképpen túlzás, főleg a sima 11 nyitóárához képest, a 108 megapixeles kamera nem sokkal jobb, teljesítményben sem óriási az előny, a chipset pedig régebbi, erre én most nem ütök rá pecsétet, megítélésem szerint ez egy felesleges termék még akkor is, ha pusztán a 108 megapixellel esetleg lehet vásárlókat toborozni. Főleg olyan vásárlókat, akik nem okvetlenül tájékozottak azügyben, hogy a felbontás csak egy szám és önmagában nem határozza meg a termék képalkotási képességeit, ők azonban csalódásként élik majd meg, hogy a fotózásban egyáltalán nem kiemelkedő a termék, a videózásnál pedig a bizonytalan fókuszálás miatt lehetnek majd mérgesek, főleg ez utóbbi nagyon frusztráló akkor, ha amúgy egy ilyen felbontású szenzor van a hátlapon. A hazai bevezetés a napokban indul, lesznek magyar árak is, de nekünk a Goboo küldte el a pakkot, szóval az ő árazásukból tudunk kiindulni. Szolgáltatóknál valószínűleg a sima Redmi Note 11 lesz a sláger, az is esélyes, hogy sokáig a kínálatban marad majd, lehet, hogy nem most azonnal, de néhány hónapon belül slágertermék válik belőle, noha ehhez a Realme is hozzászól majd a most érkező 9-es szériájával, a Samsung pedig az A23-at küldi majd harcba.

Redmi Note 11

Bog

A tesztkészülékeket a Goboo.com küldte el, köszönjük. A Redmi Note 11 itt, a 11S pedig itt tehető kosárba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés