Hirdetés

Realme Pad – vissza az iskolapadba

Gyönyörű fémház és a jó hangszórók randija méltatlan hardverrel és ökoszisztémával

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A hivatalos forgalmazónál a Realme Pad WiFi only változatai érhetők el közepes vételi minőséggel (802.11a/b/g/n/ac) – a nemzetközi piacon létezik 4G-s variáns is. A Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A műholdas pozíció egy csatornán fürgén megvan (GPS, GLONASS, BeiDou), viszont az iránytűről éppúgy le kell mondani, mint az NFC-ről, az FM-rádióról, a barométerről vagy az infráról. A szokásos listából csak a giroszkóp és a gyorsulásmérő van meg.


[+]

A 7100 mAh-s telep nem csak papíron tekintélyes – szerény hardverrel kombinálva tízórás képernyőidők simán kijönnek belőle, mobilhálózati kapcsolat nélkül pedig roppant hosszúra nyúlik a készenlét. Nincs értelme ragozni: remek az üzemidő, és 18 watton a gyorstöltő sem tétlenkedik. Egy óra alatt 46%-ot juttat a telepbe, kettő alatt 89-et és 160 perc alatt végez az egésszel, ami fürgének számít az óriásképernyős műfajban.


[+]

Realme Pad
Pro
Profi, mutatós fémház
Remek üzemidő és korrekt töltésráta
Minőségi hangszórók, jack kimenet
Kontra
Gyenge fényerejű panel
Túlárazott, szűkös kezdés
Lomha, öreg hardver
Android 11, hiányzó tablet ökoszisztéma
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 7 pont
Sebesség 6 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 7 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 5 pont
Indulóár (3/32GB, Wi-Fi, HUF) 79 990
Indulóár (4/64 GB, Wi-Fi, HUF) 89 990
Indulóár (6/128 GB, Wi-Fi, HUF) 99 990

Megkésve és öreg hardverrel érkezett a Realme bemutatkozó táblagépe hazánkba, és éppoly ellentmondásos lett, mint az óriás érintőképernyő műfaja az arra fittyet hányó Android rendszeren. Aki komolyan veszi a termékkategóriát, hosszútávon biztos jobban jár, ha egy mindenben profibb iPadre gyűjtöget, mert egy ilyen cucc hosszú évekig kiszolgálja. De azért a zöld robottal is együtt lehet élni, ha olyan vékony és szuperül egyberakott egy masina, mint tesztalanyunk, remek üzemidővel és jó hangszórókkal. Mondjuk a fényerő odakint nem elég jó és a betekintési szögek sem az igaziak, az Android 11 a lassan egyéves táblagépen pedig várhatóan nem lép már előre.

De ez is megemészthető volna realme-sen szemtelen árral, 4/64 GB-on mondjuk 70 ezerért. Ám ez a konfiguráció 90 rugóba kerül, a tízessel olcsóbb, 3/32-essel, szűkös mivolta miatt pedig szóba sem érdemes elegyedni. A 6/128-asért 100 ezer forint végképp túl sok egy olyan termékért, ami egyszer majdnem megkerülte a Napot a Földdel. Oké: óriásképernyős műfajban a Realme éppúgy a szárnyait bontogatja, mint okos csuklóviseletben, szóval lesz ennél jobb az összkép – addig viszont bőven akad jobb beruházás a kategóriában – már ha egyáltalán a lapátméretű telefonok mellett egy gépesített táblára szükség van.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Realme 9 Pro - nevével projektál

    Korrekt középkategóriás csomagot kínál a Realme, de a Pro jelző túlzásnak érződik, ahogy a konkurencia fényében az ár is.

  • Nokia T20 - nem tévedés

    Kedvező árú, alapfelhasználásra ténylegesen megfelelő táblagépből nincs túl sok, de a Nokia T20-szal eggyel biztosan nő az alternatívák száma.

Hirdetés