Palm Treo 750 - szentségtörés

Külső

A Treo 750 megjelenése nem sokban különbözik a gyártó eddigi termékeitől, külsőre nem mondja meg az avatatlan szemlélő, hogy a legújabb Palm van a látómezejében. Az antennát már a 680-as is elvesztette, a QWERTY gombsor maradt, és maradt a duciság is, amely mostanában egyre kevésbé divatos. Szinte már szégyelltem elővenni az eszközt a CeBIT-en az ASUS és a Samsung standja előtt, ahol igazi Norbi-modellek kellették magukat.

Közelebbről megvizsgálva a készüléket, egyből feltűnhet két új gomb megjelenése a navigációs gyűrű két oldalán, a bal oldalin egy Windows logó található, míg a másikon egy OK felirat. A többi kezelőszerv és a gombsor kialakítása nem okoz meglepetést olyanok számára, akik már használtak Treo-t.

A telefon tetején továbbra is ott figyel a kapcsoló, amellyel könnyen némaságra inthetjük a készüléket, a stylus most is felülről húzható ki, közepesen hosszú darab, de elég masszív és súlyos. Alul a jó öreg Palm csatlakozók kaptak helyet, bal oldalon a hangerőt szabályozó billentyűk és a medialejátszó gyorsgombja ücsörög, míg a ház jobb felén találjuk meg a miniSD kártya ajtaját, illetve az infravörös portot.

Az összeszerelési minőségre nem lehet panasz, bár a készüléket borító anyagok jelentős része műanyag, mégsem recseg-ropog még erős fizikai behatás esetén sem. A hátlap selymes tapintású, az egyenletesen kékes felületet csak a hangszóró-kamera-tükör kompozíció töri meg. Érdekes, hogy a készüléken sehol nincs egyetlen Windows logó sem, pedig a hasonló rendszerű eszközök általában kapnak egy plecsnit a hátlapjukra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Palm Centro - egyéniség

    Aprócska PalmOS alapú tenyérgép 2008-ban: pár szempontból elavult, néhány szolgáltatása ugyanakkor példaértékű. Például a kezelhetősége.

Előzmények

Hirdetés