Palm Treo 750 - szentségtörés

Adatkommunikáció, akkumulátor

A Palm pont azért váltott a Windows Mobile-ra, mert adatkommunikációs szempontból a saját oprendszere, hmm, nem állt épp a helyzet magaslatán. Úgyhogy most kompenzálták is a dolgot, nem csak 3G, hanem HSDPA is van, de szerencsére az EDGE sem maradt ki. Hiányzik viszont a Wi-Fi, és nagyon durván hiányzott a CeBIT-en, jól jött volna, ha van.

Lokális adatátvitelhez Bluetooth (verziószáma csak 1.2) és infra dukál, illetve a dobozban fetreng egy USB kábel is, amely ugyanolyan csatlakozóval rendelkezik, mint a régi Palm kütyük, csak most ActiveSync kell a gépre a kommunikációhoz. Részemről jobb szeretem a miniUSB-t, de akik régebbi Palm készülékekről nyergelnek át, azok értékelni fogják, hogy a tartozékokat nem kell lecserélni. Kár, hogy sebesség csak 1.1-es.

Mind a netkapcsolat, mind pedig az MMS küldés-fogadás beállítása automatikusan történt, megkajálta a készülék a SIM kártyát, és a megfelelő operátori paramétereket ennek megfelelően alkalmazta, nekem egy szalmaszálat sem kellett keresztbe tennem, ezért jár a pirospont. A böngésző a jó öreg Explorer, aki utálja, az töltsön le mást (mondjuk Operát).

A hátlap alatti akkumulátortól kevesebbet vártam, pláne a régebbi Treo készülékek hasonló tapasztalataiból kiindulva, de az 1200 mAh teljesítményű telep vidáman meghajtotta a tesztalanyunkat két napig úgy, hogy folyamatosan 3G hálózaton volt, illetve a hannoveri út során sokat ugrált különböző szolgáltatók között. Ha kíméljük, akkor elmegy három napig is.

Összegzés. Eleinte fanyalogtam és sirattam a Palm rendszert, de ha el tudok vonatkoztatni ettől, akkor a Treo 750 igen jó kis Windows Mobile kütyü. Észrevétlenül megszokja az ember a speciális funkcióit, nekem egyedül a WLAN hiányzott, de persze moroghatnánk a gyenge kamera miatt is, a miniSD helyett már a microSD a divat, a 2.0-s Bluetooth is lehetne alapelvárás. Mindezek ellenére jó alternatíva lehet, hiszen egyelőre elég kevés olyan PDA-telefon van a piacon, amely QWERTY gombsorral és HSDPA támogatással rendelkezik, ára sem kirívóan magas, úgyhogy:

Palm Treo 750

Bog

A készüléket az RRC Hungary DiFO üzletág biztosította. Köszönjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Palm Centro - egyéniség

    Aprócska PalmOS alapú tenyérgép 2008-ban: pár szempontból elavult, néhány szolgáltatása ugyanakkor példaértékű. Például a kezelhetősége.

Előzmények

Hirdetés