Hirdetés

Oukitel U7 Plus - oUlcsó megoldás

Az U7 Plus minden tekintetben belépő szintű phablet, nem is akar más lenni, annak viszont meglepően jó, az ára is ennek megfelelő, kivéve a remek ujjlenyomat-olvasót, mert az aránylag ritka ebben a műfajban.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az Oukitel A, C, U, és K jelzettel differenciálja különböző készülékeit, illetve szériáit. Itt még érezzük a logikát, az A széria az okosórák kasztja, a K az üzemidőre fókuszáló készülékek nevében tűnik fel, mint 10 000 mAh-s teleppel szerelt K10000, míg a C kompaktabb méretű, belépő szintű eszközöket jelent. A legnépesebb az U sorozat, azon belül viszont van abszolút belépő szintű készülék, kicsit nagyobb belépő szintű készülék, meg egy rakás másik is, például a dupla kamerás U20 Plus, ami mondjuk, ezen kívül olyan sok extrát nem tud, beleértve a továbbra is középszerű hardvert és minimálisan jobb kijelzőt. Sima U20, vagy ilyesmi viszont nincs. Vagy legalábbis egyelőre.


[+]

Az U szérián belül a 7-es sorozatban a Plusszal együtt három készülék követte egymást, kezdve a KitKat rendszerrel nyitó, MT6580-ra épített, 1 GB RAM-mal szerelt U7-tel. A hardver alapján mondjuk azt hihetnénk, hogy az U7 Pro előbb volt, pedig nem, az pedig végképp kérdéses, hogy a még az U7-nél is régebbi (MT6582) hardverrel szerelt készülék mitől lett Pro. Leszámítva persze a nagyobb akkumulátort. Ehhez képest a legfrissebb U7 Plus nem sokban változott, a kamerák interpolációval megnövelt felbontása és az ujjlenyomat-olvasó léte a különbség, valamint a 2013-as SoC leváltsa egy finoman szólva szintén nem túl bivaly, de legalább frissebb lapkára. Cserébe minden működik, méghozzá jól.


[+]

A csomagolással sem nagyon variáltak, az Oukitel készülékek általában szívderítően élnénk karotta, értsd konkrétan sárgarépa színű kartondobozban érkeznek, szimpla Oukitel felirattal. Semmi fakszni, a tartalom viszont meggyőzően gazdag. A doboz a rövidebb élen nyílik, a belső osztás szűkebb feléből kell kipiszkálni, vagy biztonságos landolást garantálva inkább kiborítani a készüléket. A nagyobb fakk tele van mindennel, mint a remekül illeszkedő, klassz minőségű, vékonyított szilikontok, ami teljesen víztiszta, a hátlapra diszkrét kárókockás mintát varázsolva.


[+]

Az 1 amperes hálózati töltőfejhez jár microUSB adat- és töltőkábel, valamint kapunk egy mikrofonos, hangerőszabályzóként is funkcionáló felvevőgombbal szerelt, sztereó headsetet is. Gumiharang az a pár van, ami a fülesen eleve, és aránylag kis méretű, nekem például pont kényelmes. Az akkumulátort ne nagyon keressük, hacsak nem a készülékben, mert habár házilag is teljes felhatalmazással mozdítható, eleve a helyére rakták. Viszont az érintkezőket szigetelő, meglepően nem figyelemfelkeltő, bár szintén sárga fóliaréteget azért szedjük le, mielőtt nekiesnénk a készülék bekapcsolásának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Újabb Oukitel K6000 érkezik

  A K6000 Plus Full HD kijelzőt, előlapi ujjlenyomat-olvasót, Android Nougat főverziót és persze gigászi akkumulátort kapott.

 • Olcsó óriás az Oukiteltől

  Az U16 Max a nevéhez méltó, 6 hüvelykes képátlót, igaz, csak HD felbontású panelt kapott. Cserébe korrekt sebességre és árcédulára lehet számítani.

 • Lemerülni nem fog, csak győzd cipelni!

  Az Oukitel K10000 Pro a nevéhez méltó akkumulátort kapott, ráadásul Android Nougatot futtat. A többi tulajdonsága kevésbé izgalmas.

 • Oukitel K10 - minek ide Paks II?

  11000 mAh-s telepével az Oukitel maratonistája világ körüli útra vihető, ám hiába a FullView kijelző vagy a négy kamera, most sem figyeltek oda a részletekre.

Előzmények

 • Oukitel K7000 - túlélőkabát

  Kint rendkívül hideg van, az Oukitel K7000 külső tartozéka mégsem meleget, hanem a 2000 milliamperórás akkumulátor mellett 5000 milliamperórányi extra energiát áraszt. Íme az okostelefon, opcionális óriásteleppel.

 • Dupla hátlapi kamerarendszer az Oukitel újdonságán

  A vadonatúj kínai phablet legnagyobb érdekessége, hogy visszafogott árképzés mellet dupla hátlapi kamerát és ujjlenyomat-olvasót nyújt a felhasználóknak.

 • Oukitel K6000 Pro - kínai telepes

  Továbbra is a bika akkumulátorokkal próbál hódítani az apró kínai cég, ezúttal a 6000 mAh-s telep lehet a fő hívószó. Legújabb mobiljuk sem sikerült rosszul, de határozottan erős a konkurencia is.

 • Oukitel A58 - oUkosóra

  Az Oukitel második nekifutása a kiegészítőknek egyrészt jobban sikerült, mint az első, másrészt sorra hozza ugyanazokat a problémákat, mint az A28. Viszont olcsóbb lett és már irtó hangos is.

Hirdetés