Hirdetés

Novatel MiFi 2352 - hotspot a zsebedben

Hirdetés

Előszó, csomagolás

A Nemzeti Hírközlési Hatóság által november elején publikált jelentés alapján Magyarországon jelenleg 767 000 mobilinternet előfizetés van, az aktív felhasználók száma pedig 600 000 fölött mozog. A szélessávú vezetékes előfizetések száma az 1 700 000-hez közelít, ami azt jelenti, hogy a hazai internetezők elég jelentős része éri el a világhálót mobilhálózaton keresztül, három internethasználóból egynek mobilinternet előfizetése is van. Ha tovább szeretnénk játszani a számokkal: tizenháromból egy ember rendelkezik mobilinternet előfizetéssel, tizenhétből egy pedig rendszeresen használja is azt. Arról mondjuk nincsenek pontos statisztikák, hogy hányan vannak azok, akik tényleg napi szinten szörföznek és kik azok, akik csak a menetrendet vagy ahhoz hasonló, hirtelen szükségessé váló információkat kérnek le a mobiltelefonjukra, ha épp nincs más eszköz a közelükben. A lényeg azonban az, hogy a mobilinternet hazánkban elég elterjedt, szükség van tehát olyan eszközökre, melyek segítségével nem csak mobiltelefonunkon és notebookunkon, hanem esetleg a családban lévő többi eszközön is használni tudjuk azt.

MiFi 2352
[+]

Sajnos jelenleg még elég kevés ilyen eszköz van, bár a gyártók már észrevették, hogy jelentős rés van a piac ezen szegmensében. Az efféle megoldásokat viszont valamiért csak a vállalati szférának ajánlják, pedig sokaknak jó lenne, ha az egész család tudná használni a mobilinternetet és végre le lehetne mondani a vezetékes előfizetést — a sebesség a nagyvárosokban ugyanis bőven kielégítő ahhoz, hogy akár többen egyidejűleg is böngésszünk, igaz, az adatforgalom korlátozása aktív használat esetén komoly gond lehet. A gondolatmenetet egy picit tovább csavarva képzeljük el, hogy a táskánkban van egy eszköz, amit nem kell sehova bedugni ahhoz, hogy mobilinternetünket megossza a nálunk lévő WiFi-s cuccok között — szép lenne, ha a notebook, a telefon és az iPod Touch is kapna a szélessáv áldásából. A legszebb pedig az, hogy ilyen eszközök léteznek.

MiFi 2352

Ezek közül az egyik az MobilX által biztosított MiFi 2352, melyet a Novatel Wireless gyárt, a Pannon pedig előfizetéssel forgalmaz — persze kártyafüggetlenül is megvásárolható. Egy hordozható hotspotról van szó, mely mobilinternet kapcsolatunkat osztja meg WiFi-n keresztül, bónuszként pedig kártyaolvasó is van benne. A közepes méretű, fekete színű dobozban az aprócska dobozon kívül hálózati töltőt és adatkábelt találunk, utóbbinak főleg a számítógépen keresztül történő töltéskor van szerepe, bár azon túl is hasznos lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés