Nokia T20 - nem tévedés

Kedvező árú, alapfelhasználásra ténylegesen megfelelő táblagépből nincs túl sok, de a Nokia T20-szal eggyel biztosan nő az alternatívák száma.

Multimédia, üzemidő, összegzés

A hátlapi 8 megapixeles, autofókuszos kamera automatikus HDR-rel olyan, amilyen. Táblagéppel fotózni amúgy is kényelmetlen, ha nincs fókusz, márpedig gyakran nincs vagy igazítani kell a fénymérésen, márpedig gyakran kéne, szinte esélytelen egy kézzel megtartani az eszközt és végrehajtani a kívánt műveletet. Az előlapi 5 megapixeles, fix fókuszos egység pedig leginkább csak videótelefonálásra alkalmas, arra viszont pont elég. A videó sem valami nagy szám, 1080p 30 fps jön ki a szettből az alábbi minőségben.

Videózni (mármint nézni) viszont remekül lehet az eszközzel, csak töltsünk le egy dedikált lejátszót, mert a gyári sem a hangsávokat, sem a feliratokat nem kezeli. A hang viszont kifejezetten erélyes és tiszta, kiválóan érzékelhető a sztereó hangzás, HDR és magas felbontású megjelenítés viszont a Widevine L3-as biztonsági szint miatt akkor sincs, ha az előfizetésünk amúgy tartalmazza. A megjelenítés minősége ettől függetlenül kimagasló, a jó hangzással együtt a tartalomfogyasztás tényleg élmény a T20-szal. A zenei audiomegjelenítés sem rossz, nyilván nem célhardver szintű, de azért kellemes és még FM-rádió is van, ha kerítünk egy jack csatlakozóban végződő fülest.


[+]

Az adatkommunikációs képességek szerények, főleg, hogy első körben itthon csak a 3/32 GB memóriacsomaggal szerelt, WiFi-képes verzió lesz elérhető, a nanoSIM-mel működő, 4/64 GB-os LTE-képes variáns nem. Ez utóbbinál a GPS-t AGPS is támogatja, egyébként minden ugyanaz. 5.0-s Bleutooth és 802.11a/b/g/n/ac WiFi HotSpot és Direct támogatással. Szenzorokból is csak fényérzékelő, hangszenzor és gyorsulásmérő jutott. A belső tárhely microSD-vel maximum 512 GB-ig bővíthető, a Type-C port pedig 2.0-s szabványnak megfelelő sebességet tud kipréselni magából.


[+]

A hasonló méretű táblagépek közül a T20 egyértelműen kiemelkedik a 8200 mAh-s akkumulátorral, amit amúgy 15 wattos teljesítménnyel is tölthetünk, ha szerzünk egy megfelelő adaptert. A dobozban csak egy 10 wattos megoldást találunk. Filmezéskor nagyjából 7%-ot merül óránként, így összesen olyan 14 óra mozizásra számíthatunk, összességében pedig úgy 10 óra kijelzőidőre, ami teljesen rendben van.

Nokia T20
Pro
Hatalmas, nagyon szép kijelző, vékony fém ház
Remek összeszerelés
Hosszú üzemidő
Két főverzió és három év biztonsági frissítés
Kontra
Nagyon gyenge kamera
A WiFi-s verzió csak 3 GB RAM-ot kapott
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 3 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (HUF, 3/32 GB, WiFi) 79 990

Egészen kivételes és üdítő változatosság egy Nokia márkajelzéssel ellátott termék esetében, hogy egyrészt semmiben nem marad le a konkurenciához képest, másrészt az ára is igazodik a piaci realitáshoz. Ekkora méretű, ilyen teljesítményű és képességű táblagépet ennyi pénzért lehet kapni és meglepő módon ezúttal a hazai ár sem magasabb, mint az eurós összeg. A csak WiFi képes modell 80 ezer forintba kerül, ezen az árszinten az aktuális kínálat a következő: Samsung Galaxy A7 (2020), Lenovo Tab M10, Huawei MatePad T 10s és MatePad 10.4. Utóbbi kettő ugye nem rendelkezik Google szolgáltatásokkal, az LTE képes Lenovo minden más tekintetben gyengébb ajánlat (mondjuk valamivel már olcsóbb is), a Galaxy A7-tel szemben pedig a nagyobb akkumulátor és a kontrasztosabb kijelző lehet érv, de képességekben, kialakításban, teljesítményben és árban igazából a Samsung ajánlatával van teljesen egy szinten a Nokia T20, csak a kameraképességek rosszabbak. De ez még mindig egy táblagép és mint ilyen, kifejezetten tetszett. A Unisoc szettnek a gyakorlatban nincs érezhető hátránya, erőforrásigényes játékokat nem emiatt nem fogunk a T20-on játszani; a rendszersebesség kimondottan jó, amit amúgy leskálázott animációkkal is hangsúlyoznak; a megjelenítés nagyon szép, a sztereó hang korrekt, a készülék kialakítása és az anyaghasználat kifogástalan, egy kis IP védelem is belefért, az akkumulátor kiemelkedő méretű a kategóriában, opció a gyorstöltés is és nagy valószínűséggel az Android 11-et a nagyképernyős eszközökre optimalizált Android 12L követi majd, ami biztosan jót fog tenni a módosítatlan szoftver nyújtotta, egyébként teljesen kielégítő felhasználói élménynek. Tartalomfogyasztásra, böngészésre, e-mailezésre, olvasgatásra minden további nélkül alternatíva a Nokia ajánlata. Ezt is megértük.

Nokia T20

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés