Nokia 6021 - flotta

Hirdetés

Külső, kijelző

Ránézésre csak színe változott. A Nokia 6021 elődjétől eltérően fekete burokban érkezik, ami határozottan jól áll neki. Vajon mi szükség lehetett arra, hogy a nemrég kapható 6020-at máris felváltsa egy frisstett kiadás? Talán a vásárlói visszajelzések, vagy az erősödő konkurencia késztette a finneket a ráncfelvarrásra? Lényeg az, hogy úgy fest, hogy a light business készüléket úgy módosította a gyártó, hogy jobban megfeleljen az olcsó üzleti készülékkel szemben támasztott elvárásoknak.

A 6021 azokkal a már-már klasszikus formákkal operál, amelyek a gyártó sikermodelljét, a 6230-ast is jellemzik. Ez az, amire ránézel, és azt mondod: telefon. Arányos méretek, normális fogás, eltalált súly, szögletes külső, legömbölyített élekkel. A készülék tetején teljes hosszában tehénkedik a bekapcsoló és profilváltó gomb. Balra a hangerő billentyűi, jobb oldalt az infra, felette pedig a Push-To-Talk szolgáltatás gyorsgombja csüccsen. Alul a szokásos töltőcsatlakozó és POP-port, minden ott van, ahol egy telefonon lennie kell. A gombok kicsit felcsusszantak, így van egy kis sima tér a számbillentyűk alatt, fanatikus nokiások ezt gyakran simogatják.

A kijelzőt szidhatnánk oldalakon keresztül, de mára már úgyis mindenki tudja: a 128x128 pixeles, 65 ezer színű képernyő az alsókategóriában is épp megfelelő lenne, üzleti készüléktől kevés. A láthatósággal és a kontraszttal nincs gond, csak a méret és a felbontás az, ami átlagon aluli. A menürendszer színvilága témák segítségével variálható, ez kiterjed az ikonok színére is, feltéve ha nem listás nézetben használjuk a főmenüt. A szoftver gyors, a gombok kifogástalanok, a megvilágítás diszkrét, de elégséges.

Az általános összerakási minőség kifejezetten jó, stabil, masszív telefon benyomását kelti a Nokia 6021. Az anyagokra is figyeltek, kellemes a gombok és a hátlap tapintása is, nincsenek illesztési hézagok, nem recseg, nem ropog a készülékház. Végre. Még a navigációs joystick is a kellemesebb fajtából való, könnyen megszokható az irányítása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés