Hirdetés

Nokia 2310 - nem beszél

Bevezető

Érdekes megfigyelni, hogy az egyes gyártók mit tekintenek belépő szintű telefonnak. A Sony Ericsson például tisztában van vele, hogy ebben a szegmensben erősítenie kell. Az Alcatelnek, vagy a Sagemnek sosem jelentett gondot ilyen modellek megalkotása, bár egyik-másik nem sikerült túl felhasználóbarátra. A Nokia is igen alacsonyan húzta meg a határt, hiszen jelelneg a 1112-es típusszámú modell a legkisebb verziószámú telefonjuk, de ott még színes kijelző sincsen.

A 1600 viszont érdekes telefon volt, hiszen minimálisan ugyan, de próbált megtartani egy-két apróságot a nagyobb testvérek szolgáltatásaiból, illetve legmulatságosabb, de talán leghasznosabb dobása, a beszélő óra kiemelte a mezőnyből. Ráadásul a kezelhetőség terén sem volt vele probléma. Most az XXL GSM jóvoltából a 2310-es modell került a kezünk közé, amely egyértelműen az előbb említett beszélő telefonra épít, de pont ezt a funkciót kihagyták belőle a tervezők.

Helyette viszont kapott sok-sok egyebet. Mégis elmondható, hogy ha az abszolút puritán 1112-est nem számítjuk, akkor jelenleg ez a készülék jelenti a Nokia termékpalettájának alsó lépcsőfokát. Ilyen szellemben vizsgáltuk tehát mi is a telefont, ebben a cikkben nem fognak röpködni megabájtok és kamerafelbontások, hanem megpróbáljuk magunkat egy átlagos, csak telefonálásra orientált júzer szerepébe beleélni magunkat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés