Hirdetés

Nokia 215 4G - időtálló alapgép

Telefonálásra teljesen jó a Nokia legolcsóbb 4G-s készüléke, de az "okos"funkciók most is teljesen használhatatlanok. Ahogy az lenni szokott.

Külső, kialakítás

A Nokia 215 4G-vel lehet telefonálni és támogatja a VoLTE és HD hanghívást. Lényegében ennyit tud. Ebben a kategóriában másra igazából nem is vágynánk, ha csak nem arra, hogy ne legyen teleszemetelve a rendszer használhatatlan, okosnak hazudott funkciókkal és fizetős vackokkal. Mondjuk az sem lenne baj, ha a bemutató alkalmával kiadott közlemény első mondatában, de leginkább sehol sem szerepelne a multiplayer játékok szókapcsolat egy nyomógombos, a Kígyó szintjét meghaladó játékra nyilvánvalóan alkalmatlan készülék esetében. Mert ez kínos.


[+]

De nagyvonalúan eltekintünk ettől, mert a hanghívások valóban kristálytiszták és kiemelkedő minőségűek. Ez a hivatalos (ám angol) termékoldal első mondatának eleje és maradéktalanul megfelel a valóságnak. A készülék meg olyan közepes minőségű. Kicsit nyikorog, meg nyekereg telefonálás közben, de amúgy jó a fogása, kellemes az enyhén gumis érzetű plasztik textúra, szép ez a cián árnyalat és valóban kényelmesek a gombok. A négyirányú D-padet mondjuk nem annyira nehéz félrenyomni (főleg vaskosabb ujjakkal), de jobbára működik. Az összhatás azért kicsit müzlis doboz jellegű, de legalább nem sajnáljuk nagyon, ha netán lepottyan.


[+]

A készülék picurka és könnyű, számszerűleg 124,7 x 51 x 13,7 milliméter és 90,3 gramm, ingzsebben is kényelmesen tárolható. A háttérvilágítással is rendelkező gombok megfelelően szeparáltak, kellemes a nyomáspont, a 2,4 hüvelykes QVGA felbontású kijelző viszont rendkívüli mértékben tükröződik, a színek a legkisebb szögváltozásra is a végletekig invertálódnak, a kontraszt össze-vissza változik, ami szörnyen hangzik, de valójában nem rosszabb, mint a kategóriaátlag.


[+]

A levehető hátlap alatt egy 1150 mAh-s, cserélhető akkumulátort találunk, alá pedig két nanoSIM-et és egy maximum 32 GB-os microsSD kártyát tehetünk. A SIM-helyek kényelmesek, nem a becsúsztatós típus, amiből alig lehet kiimádkozni a SIM-et, hanem a rázárós, ami nagyon megkönnyíti a kártyák kezelését (és megkíméli a frissen manikűrözött körmöket is). Kamera szerencsére nincs, a hátlapra csak egy Nokia felirat és a multimédiás hangszóró került. A felső élen van egy harmat gyenge LED lámpa és egy jack csatlakozó, tölteni pedig a mellékelt micorUSB adapterrel tudunk 2,75 wattos teljesítménnyel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés