2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Motorola WX295 - az Android árnyékában

A mostanság zajló okostelefon dömping közepette a WX295 a klasszikus vonalat képviseli.

Menürendszer, alapfunkciók

Sokan talán már nem is emlékeznek a régi Motorola menüre, ami nem is baj, mert ebben se a V3-féle szoftver van. A főképernyőn elég egyértelmű minden. Látjuk az időt, dátumot, szolgáltatói kiírást. Felül ikonok jelzik az akku és a térerő állapotát, látjuk, épp melyik hangprofil aktív, van-e memóriakártya, olvasatlan üzenet, ilyesmik. A menübe belépni legegyszerűbben a navigációs gomb közepével lehet, a szélső két funkciógomb egyébként is átprogramozható.

Motorola WX295

Maga a menü két módban használható. Van a hagyományos 4x3 ikonos változat, ám valószínűleg az idősekre gondolva átkapcsolható egy egyszerűsített változatra. Ilyenkor csupán négy óriási ikon látszik, a funkciók jelentős része pedig „eltűnik”. Okos ötlet, hiszen még ebben az egyszerű készülékben is vannak dolgok, melyeket az idősek kb. soha nem fognak használni (pl. fényképező vagy böngésző). Az kár, hogy az almenükben ilyenkor nem lesznek nagyobbak a betűk. Három gyári színtémával és a háttérkép változtatásával tudunk kis egyéniséget belecsempészni.

Motorola WX295

A telefonkönyv 800 férőhelyes, ami bizonyára bőven elegendő a célközönségnek. Egy névhez több adatot is tárolhatunk, mint telefonszámok, cégnév, e-mail cím, születésnap. Továbbá mindenki kapható saját hívóképet, csengőhangot és persze csoportokba is rendezhetünk mindenkit. Üzenetírásnál sincs bonyolult dolgunk. SMS-nél akár 1224 karakternyit szövegelhetünk, van magyar prediktív szótár. Az MMS külön felületet kapott, csatolhatunk képet, fotót, hangot, névjegyet, de akár bármilyen egyéb fájlt is. Nyilván e-mail kliensről ne álmodjunk, ellenben van egy bemutató animáció az üzenetek rész használatáról. Van viszont naptár, ahol havi és feladatlistás nézet közül választhatunk. Ebből adódóan írhatunk bele egyszerű teendőket, akár riasztással is.

Motorola WX295

Ébresztőből ötöt kapunk, mindegyik külön programozható, ismétlés, hang, jelzésmód, szundi állítható. Van alapfunkciós számológép, mértékegység átváltó, illetve egy diktafon is. Beállítható egy gyorsmenü is, amit érdemes beprogramozni a főképernyőre, hogy gyorsan elérjük. Kicsit meglepődve vettem észre, hogy van álhívás (amit a telefon hamis hívásnak nevez). Ezt a Samsungokból jól ismert funkciót nem sűrűn láttuk a Motorola modelljeiben. Működése hasonló a koreai gyártó megoldásához, ráadásul itt még a hívó nevét, csengőhangját és képét is megadhatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Motorola WX288 - ilyen is kell

    A Motorola neve mostanában egyet jelent az androidos okostelefonokkal, pedig van azért más is a kínálatukban, csak az jóval kevésbé izgalmas.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.