Hirdetés

2018. december 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Motorola Moto X Pure Edition - tiszta vizet a pohárba!

A Moto X Style néven is futó phablet remek alapokra építkezik, viszont a tavaly óta megnőtt, QHD-s kijelző csökkent a használat kényelmén.

Hirdetés

Bevezető

A Motorola igencsak változatos utat járt és jár be a hordozható telefonok történetében, melynek a kezdetétől jelen van, és máig rendületlenül jönnek ki az újabb M-logós készülékek. 2011-ben szétvált a telekommunikációs (Motorola Solutions) és a mobilos részleg (Motorola Mobility), és az utóbbi, 12,5 milliárd dollárért mindjárt a Google birtokába került – egészen 2014-ig. Ekkor ugyanis meglepetésre kiderült, hogy a Lenovo 2,91 milliárd dollárért felvásárolja a neves telefongyártót (a kutatás-fejlesztési részleg és 2000 szabadalom a keresőóriásnál maradt).

A Moto X Style vagy Pure Edition jelentősen nagyobb a Moto X 2014-nél
A Moto X Style vagy Pure Edition jelentősen nagyobb a Moto X 2014-nél [+]

Aztán, amikor a márka támogatói már attól kezdtek tartani, hogy előbb-utóbb jön egy Lenovorola X, vagy valamilyen hasonló egyveleg, nemcsak az vált egyértelművé, hogy a Motorola továbbra megtarthatja vállalati struktúráját és mobilgyártási szabadságát: egyenesen a kínaiak okostelefonos részlege olvadt bele a Mobilitybe, Lenovo Mobile néven. Azt láthatta be a kínai anyacég, hogy az amerikaiak összehasonlíthatatlanul nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a szegmensben, és akkor már miért ne ők feleljenek minden telefonért? Ettől még várhatóan jövőre is lesznek Lenovo mobilok, csak a Motorola felügyelete alatt, amely a Lenovo kötelékébe tartozik...

A régi ívek megmaradtak, a méretek azonban megnövekedtek idén
A régi ívek megmaradtak, a méretek azonban megnövekedtek idén [+]

Az elmúlt évek komoly céges változásait nem igazán lehet nyomon követni, pusztán a kiadott készülékeket szemlélgetve, hiszen Amerikában még mindig pörög a Droid sorozat, a Moto E, G és X széria pedig világszerte ismert és elismert, és nem lett belőlük ugyebár Vibe G, és így tovább. Lett viszont az egykezes használatra tökéletesen belőtt Moto X-ből és a némileg kényelmetlenebb Moto X 2014-ből két phablet, a Moto X Play tesztjén már túl is vagyunk, Bog jóvoltából. Most a Moto X Style a soros, amelyet az Egyesült Államokban Moto X Pure Edition titulussal forgalmaznak kártyafüggetlenül – fiatal olvasónk is onnan szervált be egy ilyen 5,7 hüvelykes, QHD-s masinát, mielőtt kölcsönadta.

A készülékvédő keret kellemes extrája a csomagolásnak. A headset azért még beleférhetett volna
A készülékvédő keret kellemes extrája a csomagolásnak. A headset azért még beleférhetett volna [+]

Azért is jó arrafelé és más Moto Makeres piacon beszerezni ezeket a mobilokat, mert az online megrendelő felületen több száz küllemet érintő kombináció összehozható a hátlapi anyaghasználat és mintázat, illetve a fémkeret, a gombok és az előlap festése alapján. Mi egy szilikon hátlapos, fekete darabot kaptunk kölcsön, sötétszürke fémkerettel. Méretes dobozában a 3 amperes töltőhöz rögzített microUSB kábelen, a leírásokon és egy SIM-tűn túl egy átlátszó készülékvédő keretre is rábukkantunk. Mindig örülünk az ilyen kedvességeknek, mondjuk sokan biztosan becserélnék a dolgot egy headsetre, ami viszont kimaradt. A Pure Edition egyébként olcsóbban került forgalomba a többi márkás csúcskészüléknél (már ahol piacra dobták), és a teszt előtti napokban futott be rá az Android 6.0-s frissítés, úgyhogy a gyártó számos érvet felvonultat mobiljai mellett, és mi is szívesen próbálgatjuk azokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.