Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Motorola Moto X Force - droid, amit kereshetsz

Az amerikaiak csúcsmodellje felső kategóriás felszereltséggel és törhetetlen kijelzővel hívja fel magára a figyelmet, a 21 megapixeles kamera nem rossz, a rendszer friss és gyors.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Motorola meglehetősen változatos időszakot tudhat maga mögött. A mobilos részleg annak idején még a Google fennhatósága alá tartozott, majd két évvel ezelőtt a Lenovo tette rá a kezét az amerikai cégre. Azóta a Motorola neve mondhatni összeforrt a gyári androidos rendszerrel (nem véletlen, hogy a Nexus 6 referenciakészüléket a cég gyártotta), és habár nem lehet minden modelljüket olyan szinten emlegetni, mint a Nexusokat, a frissítések elég gyorsan megérkeznek a legtöbb termékre. A Lenovo ráadásul rájött arra, hogy a Motorola, mint márkanév sokkal inkább vevőcsalogató a telefonos körökben, mint saját brandjük, ezért sebtiben óriási átalakításokba kezdtek, és az eddig egy kicsit visszafogottabb ütemben dolgozó, hányattatott sorsú Motorolának hatalmas szerepet szántak, innentől ugyanis ők végzik a mobilok összeszerelését, formatervezését és fejlesztését, a Lenovo pedig leginkább a számítógépes piacra koncentrál.

Nem az apró kezű felhasználóknak készült
Nem az apró kezű felhasználóknak készült [+]

A Motorola a Moto nevet adományozta telefonos portfóliójának, mely több alcsoportból áll. A Moto E inkább a belépőszintet célozza meg, a Moto G az elérhető árú készülékek kategóriájában próbál szerencsét, a Moto X pedig a közép- és felső szegmensben kutakodókat próbálja magához vonzani. Eddig a Moto X Style volt az amerikaiak csúcsmodellje, ám novemberben színre lépett tesztalanyunk, vagyis a Droid Turbo 2 nemzetközi változata, amit Moto X Force névre kereszteltek. Az erő pedig tényleg vele van, hiszen a Motorola nem arcoskodásból, hanem a ShatterShield technológiába fektetett áldozatos munkának köszönhetően bátran kijelentette, hogy ez egy törhetetlen kijelzővel szerelt okostelefon. Ha pedig a specifikációkon végigzongorázunk, láthatjuk, hogy főszereplőnk házon belül azonnal a trónra ugrott, szóval már csak egy kérdés maradt: a magas árazás mellett a vetélytársakat szemlélve milyen esélye maradt a végső győzelemre?

Egyszerű doboz, gyorstöltővel, headsettel és SIM-tűvel
Egyszerű doboz, gyorstöltővel, headsettel és SIM-tűvel [+]

A dobozt nem bonyolították túl, fehér alapot barnás-sárgás csíkokkal díszítették, és feltüntették a készülék és a gyártó nevét. A fedelet felfelé kell leemelni, hogy megpillantsuk a Moto X Force-t, amin egy fólia található, méghozzá a legfőbb funkciók ikonjaival (vagyis ez védelemként sajnos nem használható). Két kis mélyedést alakítottak ki a csomagolás alján, az egyikben a 2,85 amperes szupergyors töltőfej leledzik, a másikban pedig a használati útmutató, a SIM-tű, valamint a fülhallgató található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.