Hirdetés

Beolvasztják a Lenovo Mobile-t a Motorolába

Néhány héttel ezelőtt a Lenovo pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy innentől kezdve a Motorola lesz felelős az okostelefonok formatervezéséért és készítéséért. Szerdán még további érdekességek történtek, hiszen a Lenovo Mobile Group elnöke, Chen Xudong azt nyilatkozta,  hogy a Lenovo lényegében beépül a Motorolába, vagyis a Lenovo mobilos részlege nem különálló divízióként fog működni. A kínaiak illetékese szerint az új működési struktúra azonnal kezdetét veszi. A Lenovo így a laptopok és a számítógépek gyártására koncentrál.

Forrás: GSMArena
(forrás: GSMArena)

A Lenovo egyébként még 2014-ben vásárolta meg a Motorola mobilos részlegés a Google-től, és úgy tűnik, hogy a vártnál sokkal nagyobb és különlegesebb tervei vannak a távol-keleti vállalatnak, mint amit először sejteni lehetett. A Lenovónál egyébként úgy gondolkodnak, hogy a Motorola, mint márkanév sokkal nagyobb húzóágazat a telefonos piacon, így inkább erre támaszkodnak majd. A Lenovo ZUK, ahogy ők nevezik, egy "internetes zászlóshajó brand" lesz (pontos jelentését még nem közölték),  a Motorola pedig a nemzetközi piacokon is elérhető, többek között felső kategóriás készülékeket viszi majd a hátán.

Azóta történt

  • Kínában debütált a Lenovo monstruma

    A PHAB Plus névre keresztelt kütyü 6,8 hüvelykes kijelzővel látott napvilágot, így még jobban elvékonyítja a határt a mobilok és a tabletek között.

  • Sajtófotón látható a Vibe X3

    Még Lenovo márkanévvel lát napvilágot a kínaiak következő telefonja, mely Snapdragon 810 SoC-vel érkezik, és elég jó néz ki.

Előzmények

  • A Motorola tervezi a jövő Lenovo mobiljait

    A csalódást keltő legutóbbi pénzügyi negyedévre a Lenovo is átszervezésekkel és elbocsátásokkal reagál. A mobilos részleg feladatait a Motorola veszi át.

  • Motorola Moto X (2014) - elbocsátó, szép üzenet

    Anyaghasználat, hardver, kijelző, szoftver - minden téren előrelépett a 2014-es Moto X az elődjéhez képest, és immáron Lollipop alatt futnak az eszköz különleges extrái.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Lenovo S850 - fényezi magát

    A két SIM-es S850 a Lenovo egyik középkategóriába szánt darabja, amely üveg hátlappal és HD felbontású kijelzővel hívhatja fel magára a figyelmet.

Hirdetés