Hirdetés

Hirdetés

Mobile World Congress 2013 - beharangozó

Hirdetés

Bevezető

Szeptember óta szervezzük, hogy idén is a lehető legnagyobb erőkkel ott legyünk az MWC-n. Azt hiszem, hogy illik is egy magát mobilkommunikációs kiadványként meghatározó baráti társaságnak ellátogatnia ide minden évben, ez a mobilos újságírás Mekkája, az év legjelentősebb nemzetközi eseménye telco fronton, ahol látszódnak az adott esztendőre vonatkozó irányvonalak, trendek és ahol annyi kiállító van már, hogy idén 240 ezer négyzetméteres helyszínre váltottak a szervezők, de a város maradt Barcelona.

A hivatalosan négy napos rendezvény elvileg hétfőn nyílik, de már vasárnap vannak események. Például a Huawei sajtótájékoztatója. Abban viszont van változás, hogy míg tavaly többfelé kellett szakadnunk a rendezvény előestéjén, most a nagy cégek inkább hétfőre tették saját bejelentéseiket. A Nokia, a Sony, az LG, a Samsung és az Asus is ilyenkor mutatja be legfrissebb újdonságait. Egyetlen céget keresünk hiába: az Apple idén sem lesz ott a kiállítók között, pedig pár éve még az iPhone-t választották meg az MWC-n a legjobb telefonnak, hátha emiatt meggondolják magukat, de feleslegesen kapálózodtt a szervező GSMA.

Barcelona idén hetedszerre rendezi meg az MWC-t. Tavaly ebből volt is feszkó, a tömegközlekedési dolgozók direkt ekkorra szerveztek sztrájkot, ami meglehetősen rossz üzenet volt a GSMA felé. A szervezet öt évente keres új helyszínt, legutóbb megújították a katalán főváros mandátumát, de lehet, hogy legközelebb már nem fogják, amit mi sajnálni fogunk, mert így február végén 15 fokos hőmérséklet jellemző, zömében napsütéssel, ami bizony lelkessé teszi az összes olyan sajtómunkást, aki Európa északabbi részeiről érkezik. Idén persze nem lesz olyan jó idő, mint megszoktuk... Az új, nagyobb kiállítási helyszínről már írtunk, ahogyan arról is, hogy idén fókuszban lesz nem csak a rendezvényen, hanem az egész városban is az NFC.

Ahogyan közeledett az utazás ideje, úgy vált egyre zsúfoltabbá a naptárunk, idén minden eddiginél több rendezvényen veszünk részt és a szokásosnál is több interjút fogunk készíteni. Nagyon hajtós négy napnak nézünk elébe, de idén is öt fővel leszünk jelen a kiállításon, a stáb kemény magja mellett egy operatőrt is viszünk, hogy a videózás és az anyagok vágása profi módon történhessen. Talán már néhány olvasónk észrevette, hogy a főoldalon Twitter-doboz látható, ide folyamatosan mennek majd ki a történések, újra él a kissé bennfentes utazási blogunk, és terveink szerint ebben az évben is irgalmatlan mennyiségű anyagot publikálunk majd. Megvan a szállásunk, a repülőjegyünk, összegyűjtöttük a technikai eszközöket, úgyhogy részünkről készen állunk, reméljük, hogy az MWC is ugyanilyen lelkesedéssel vár minket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Újraindul az MWC blog

    Megint eljött a február, megint megy a Mobilarena csapata Barcelonába, megint masszív tudósítás lesz.

Hirdetés